Французи оптужили Русе да им подмећу антиваксере

Руска амбасада у Паризу реаговала је и осудила тврдње високих француских званичника о наводној умешаности Русије у антиваксерске покрете на друштвеним мрежама.

Свијет 27.07.2021 | 08:25
Французи оптужили Русе да им подмећу антиваксере

"Са изненађењем и огорчењем примамо к знању изјаву бившег француског министра унутрашњих послова, а сада шефа парламентарног клуба владајуће странке Република у покрету (ЛРЕМ) Кристофа Кастанеа да Русија и друге земље можда стоје иза антиваксерских група на друштвеним мрежама", објавила је руска амбасада на Фејсбуку.

У саопштењу амбасаде наглашено је и да је принципијелни став Русије да се обезбеди максимална покривеност у популацији планете вакцином против инфекције корона вирусом.

У интервјуу за радио станицу РМЦ, Кастане је раније потврдно одговорио на питање да ли Русија или друге државе могу да утичу на антиваксерске групе на Фејсбуку. Усред драматичног пораста случајева делта соја, француска влада је израдила предлог закона којим се проширује употреба санитарних пропусница и скала имунизације, а он предвиђа обавезну вакцинацију запослених у медицинским институцијама, домовима за старе, ватрогасно-спасилачким службама и бројним категоријама у војсци, а што је изазвало незадовољство у земљи, која је протекле две недеље била уздрмана протестима.

Раније данас француски председник Емануел Макрон рекао је да је само 60 одсто Француза добило најмање једну дозу вакцине против корона вируса.

(Тањуг) 

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Мирко

27.07.2021 07:27

Хахахаха.....Рујо вам је за све крив

ОДГОВОРИТЕ
Name

То се зна

27.07.2021 07:51

Да они у Русији имају фабрике лази. Људи одлазе на посао и цитав дан проведу објављујуци нетацне информације, коментаре и слицно у западним земљама са намјером да их дестабилизују. Истовремено свој резим издизу како је безгријесан. Подрзавају фасистицке партије на Западу које и финансирају а називају се антифасистима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маx

27.07.2021 08:10

Мора да је тако и у другим земљама тако... ??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

27.07.2021 08:12

Да им намећу активисте за вакцнине или против вакцина или свемирски програм.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хе Хе

27.07.2021 08:25

Све и да је истина, нека виде како је када им други роваре по држави, доста су они роварили по другим државама, задњи примјер је Либија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма Русија

27.07.2021 10:47

...никад ништа не ради лоше. Ни КГБ није био руски већ совјетски , ни гулаг није био руски већ су га Јевреји направили. Ма Руси су само по црквама и живе по хришћански као у вријеме Христа, астешки ... префињени народ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да Да

27.07.2021 12:44

Какви су такви су, у сваком случају нису гори од нас овде. Од нас нема горе мраке, за нас није ни протекторат, само отворена окупација.