Хрватска најавила нове мјере за прелазак границе

У сусједној Хрватској расте број заражених од коронавируса, а министар унутарњих послова Давор Божиновић најавио је нове мјере у регији која се не оцјењује више као цовидфрее.

Регион 23.07.2021 | 10:07
Хрватска најавила нове мјере за прелазак границе

Мјере ће бити појачане и за прелаз граница. Национални штаб Хрватске данас ће у 11 сати објавити нове корона мјере које ће ступити на снагу у понедјељак.

Бројке заражених расту, а Далмација је из зеленог ушла у наранџасти статус. Број туриста је повећан, а међу њима су и Британци гдје делта сој "хара".

“На готово 70 посто узорака потврђен је делта сој. Забрињава све, посебно туристичке раднике који су се надали да би сезона 2021. требала одрадити добар дио онога што су изгубили прошле године. Прошле године смо нагло из наранџасте прешли у црвену зону и изгубили туристе преко ноћи. Разлог је био тај јер су морали при повратку у своју земљу отићи у двонедељни карантин. Мисија Националног штаба је задржати овај статус”, рекао је репортер Н1.

Када је у питању прелазак границе, увози се строжи режим. Поготово из земаља које имају изражено ширење делта соја. Велика Британија, Русија и Кипар за сада су први на листи који ће морати имати, уз Цовид пасош, имати и антигенски или ПЦР тест.

“Како сад ствари стоје, за сада грађани БиХ и Србије не би требали бринути. Али, ако се стање с епидемиолошким бројкама закомпликује, врло је вјероватно да би се ово праивло требало примјењивати и на ове двије земље”, казао је Жупановић.

(Н1)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

ПЛАНдемија

23.07.2021 09:21

Међу њима и Британци, гдје делта сој "хара"... шта рећи...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дамир

23.07.2021 14:59

Знаци сви који су цијепљени и са тестом слободно улазе у дрзаву хрватску а сви су позитивни тако да није на граници битно да имас зелени пас то нек си сви паметни поринеју врит јер то нис не вреди а ми који нисмо до сад цјеплени треба нас дотуци кај се буде моги вирус размнозавати . Мало су се зајебали политицари. Превец су гладни пенез.

Name

Скептик

23.07.2021 09:42

Ближи се крај сезоне...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Буда

23.07.2021 09:46

Циркус се наставља, налог од директора циркуса је стигао. А колико видим, посетиоци циркуса су саме овце. Мислим на грађане који ово трпе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђиро

23.07.2021 15:03

Од сад се требају тестирати само они који су цјеплени јер они пренасају вируса

Name

Ниста вријеме је о

23.07.2021 16:32

Референдуму о изласку Српске и заједнице БХ. Треба видети омогуцити заститу од рата од стране неразумног дијела Босњацке популације и којекакавих плаценика из запада. Потребно је распредити медјународну мисију земеља које су и саме искусиле негативности запада, као сто су Кина и Русија, са домацим војскама. Наравно, потребно је обуздати и НАТО, и вријеме је за независност Српске. А и Босњацима је боље самостално јер сматрају да су Срби геноцидни, док су уствари Османлије геноцидни и сами Босњаци су угрозени од свих неразума, нараоцито овог. 23.7.2021. Ипак, одлука да се реализује референдум о независности Републике Српске. Са двије ставке, да ли подрзавате Републику Српску као самосталну дрзаву или да ли подрзавате наставак постојања Републике Српске у оквиру конфедеративне заједнице БХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босанац

23.07.2021 19:25

Јеси спреман да ти дјеца гину,изволи,мени су преца моја дјеца од овакве дрзаве.