Дио самог врха МУП-а дубоко огрезао у криминалу

- У коликој смо кризи као друштво, јасно показује чињеница да су високопозиционирани инспектори МУП-а Републике Српске мирно ходали Бањалуком са криминалцем који је на потјерници међународних полицијских агенција и да је очигледно да се исти, без икаквих проблема, бар неко вријеме кретао Српском - саопштено је из Партије демократског прогреса. 

Вијести 19.07.2021 | 19:03
Дио самог врха МУП-а дубоко огрезао у криминалу

ПДП наводи да су полицијске структуре у великом проблему, а дио самог њиховог врха је очигледно дубоко огрезао у криминалне активности.

"Тај проблем неће бити ријешен преко ноћи, нити ће бити једноставно, него треба системско преиспитивање, дјеловање и политичка воља да се, поједностављено речено, сви они који треба да сузбијају криминал криминалом не баве, буду склоњени и санкционисани за почињена дјела", каже се у саопштењу.

Даље се наводи да ће вријеме показати колико су озбиљне намјере да се полиција очисти од нечасних, корумпираних и криминалних дијелова своје структуре.

"Нажалост, људи уплетени у криминалне радње штете угледу часних појединаца, МУП-а Републике Српске и Републици Српској генерално, а будући да све указује на то да је спрега са криминалом у овим структурама веома развијена, једино рјешење ће бити нова власт и нови људи на челу МУП-а и полиције, који ће бити спремни на бескомпромисну борбу притив криминалних кланова у својим редовима", констатује ПДП.

(БН) 

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Домацица Радојка

19.07.2021 17:12

Нас министар Лукац је постен - цим је дао оставку Додиги на располагање.. Јер Додига нас цува од спољних непријатеља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Икебана

19.07.2021 17:46

Па ти би сигурно био много добар ..показао си колико си радио против РС видјело се доста пута на гласању у скупстини

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре икебана

19.07.2021 19:20

Питање времена који це бот први се јавити. Јел издаја носити пуску и борити се за Републику или сверцовати цигаре сто је радио твој газда? Како је досао на власт 98 јеси заборавио ста је прицао о генералу о рату јеси и то заборавио ако је то давно било да те питам за вјезбу на Мањаци скоро ста то би ???? Јадни сте без образа и мрвице људског доатојанства

Name

Па

19.07.2021 19:51

И овај твој је био министар у Влади код његовог дезертера и лопова. О чему то ти?

Name

БАЊА ЛУКА

19.07.2021 17:56

ВУКАНА ЗА МИНИСТРА МУПА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац Бања Лукс

19.07.2021 17:58

Познајемо се ми добро и знамо ко се како понаша и шта има. Само треба добра воља и то се решава за три мјесеца. Како су дошли до диплома, знамо. Како раде, знамо. Колико богатство имају и незнам, али сазнаће се. Како су до њега дошли нека докажу. Те лажне дипломе им спалити у котловници, њих обиљежити и недати да раде у државној служби и државним предузећима. Дати им да по затворима копају кромпир и друго поврће и сл.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правосудје

19.07.2021 19:01

Да слазем се да је у МУП РС криминал,али Правосудје РС је јос у вецем криминалу И корупцији.Ево примјер корумпирани судија Небојиса Пејовиц па суспендована И казњавана тузитељка Гордана Лонцар И други.Да ли ви из ПДП-а Имате ријесемје.Пејовиц Небојиса на Слободи а Гордана Лонцар ради на Универзитету у Бањој Луци примљена путем јавног конкурса иако је казњавана.Тај политицки ректор Унибл мртвозорник Гајанин је из СНСД-а И Скрбицев цовјек.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саса

19.07.2021 19:10

Има то скоро свугдје.Од Вуцицеве Србије до Америке.Има их јос неоткривених који се баве овим или оним нецасним пословима.Неки су отисли неоткривени у пензију.Ако икада додес на власт бице тога и код тебе.Овај све зиво идеализује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боxон

19.07.2021 20:04

Испаде Чађо још најбољи :) :) :) :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Султан

19.07.2021 21:05

Па мора и полиција да живи , сва роба прво Лукач да подјели онда до најситнијег криминалца који на крају одлежи за некога док се роба на прода па онда опет у круг ,

ОДГОВОРИТЕ