Нема буџет: Блокиран рачун општине Вишеград

Рачун општине Вишеград је блокиран јер начелник општине Младен Ђуревић ни седам мјесеци од избора није Скупштини општине преложио нацрт буџета иако је за овај акт имао сагласност Министарства финансија Републике Српске.

Вијести 08.07.2021 | 18:23
Нема буџет: Блокиран рачун општине Вишеград

Тако је општина Вишеград која је ушла у другу половину године да нема буџета.

„Тај нацрт је завршио у начелниковој фиоци и никад није био доступан одборницима Скупштине општине Вишеград. За ово вјероватно постоји сујета или некакви лични разлози код начелника и због тога скупштинској већини која постоји од 12. јануара и прве конститутивне сједнице не жели да понуди нацрт буџета а све на штету грађана вишеградске општине", каже одборник Покрета за Вишеград Миле Лакић.

Скупштинска већина тврди да је велики удио у заврзлами око буџета имало и Министарство управе и локалне самоуправе.

„ Баш је то министарство у овом случају показало лицемјерство које је крајем јуна послало допис упозорења Скупштини општине с препоруком да што хитније донесе буџет општине. Било би то нормално да исто то министарство није раније покренуло иницијативу преко Владе РС да се обуставе све одлуке које је донио општински парламент тако да скупштина није била у прилици да буџет донесе", додаје Лакић.

Блокада значи да је омогућен прилив на трансакциони рачун општине као на примјер концесиона накнада од ХЕ „Вишеград“, приходи од вода и шумског газдинства али да се из њега плаћања не смију обављати.

„ Неће бити стипендија, помоћи за пољопривреднике и пензионере, грантова борачкој организацији, социјалним категоријама јер би те исплате подлијегале кривичној одговорности",  истиче Лакић.

Значи то и да се не могу исплаћивати плате општинској администрацији и буџетским корисницима док суд не донесе одлуку о привременом финансирању општине и док се буџет не усвоји.

Гостујући у емисији локалног радија начелник општине Младен Ђуревић је за нефункционисање власти и неусвајање буџета оптужио скупштинску већину одборника предвођену СДС изражавајући наду да ће суд брзо донијети одлуку и да ће буџет бити брзо усвојен.

(БН)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Хм

08.07.2021 16:46

Бозе клена... Надам се да це Додик овога ријесити сто прије... Бице горе него са нацелником К.Дубице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МАлИ РАДОЈИЦА

08.07.2021 17:33

КОРАК ПО КОРАК ДОДИК СА СВОЈИМ ПОТРЦЦИМА РУСИ РЕПУБЛИКУ СРПСКУ.ОРВО ЈЕ ЗАВАДИО НАРОД А САД ВРСИ БЛОКАДЕ ОПСТИНА.КАД ЦЕ ЗАДАТАК БИТИ ИСПУЊЕН ВИДЈЕЦЕ ОВАЈ НСРОД.

Name

Борац

08.07.2021 17:54

Нека се народ окупи и отјера нерадника.

Name

Ухх

08.07.2021 18:33

Рудоња помало губи опстине.

Name

РВО

08.07.2021 20:08

Већ га је смјенио са функције педсједника општинског одбора снсд Вишеград,следеће је испитивање и хапшење,за његовог мандата накрао се да је тешек минимално милион.Биће све ојављено,ога се и боји.Милон сигурно.На име возача свог је узео пола локала у Андрићграду,његова фирма врши сва геодетска мјерења а он сам себи плаћа.Мјери се као никада а не греди се ништа.

Name

Ста се могло оцекивати

08.07.2021 17:19

Да запосли по коју церку или сина у и онако прекрцану опстинску администрацију у мало истумба оне сто су вец на будзету. Да себи и својим улизицама повеца плату, а остале ствари као инфраструктуру( унистио запоцету градњу градског базена), мало се уградио и у запустени Андриц град као власник локала итд. Лази и преваре и да ли се могло боље заслузити. Сад мозе да се оцекује помоц само са Н. Зеланда, ако стигне некад. Све захваљујуци знању стеценом на измисљеним факултетима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бикавац

08.07.2021 18:02

Не смије Ђуревиц одступити по цијену зивота, ако му ови из вецине уђу у папире ста је радио 4 године, мораце се паковати за Фочу или Кулу. Среца му је да це му друство правити велики директор Перишић.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хахахахихихихохохо

08.07.2021 18:10

Ђуревић најгори начелник општине Вишеград до сада,најгори као човјек,али је једини начелник који је успио блокирати све у општини и изаћи из ње пуних џрпова

ОДГОВОРИТЕ
Name

ББ

08.07.2021 18:33

Ста це им будзет ? И онако ниста не раде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре ББ

08.07.2021 19:20

Треба будзет нацелнику да прима плату од 6.000 км, а сви му одборници неки директорцици и сефови на ХЕ.

Name

Сјемећ

08.07.2021 19:27

Немојте нам комсију, он је до своје викендице на Сјемецу поставио асфалт у првој години мандата. Сада је ту плац купио и Перишић, требају горе да иду на едукацију код свог учитеља Лакија, оног сто их је створио, али нису довољно научили када је требало

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боже,баш се чудим

08.07.2021 20:03

Како је таква ситуација у општини Вишеград,кад је ђуревић имао три(3) савјетника,плус шефа кабинета.А савјетници све стручњаци на челу са чувеном милицом станчић,софијом сарић и дејан крсмановић,и шеф кабинета лепа.Какви су стручњаци,ето докле дође опјевани град ѕВишеград.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вишеград

09.07.2021 07:44

Давати коментар о начелнику ђуревићу и његовим сарадницима се може написати кратко:нестручан кадар окупљен око њега и са њим је резултат стања у општини.Сви стручни службеници су уклоњени из његове близине.

ОДГОВОРИТЕ