Хаг: Једном од шефова ОВК продужен притвор

Једном од шефова некадашње паравојне формације ОВК, Кадрију Весељију, продужен је притвор за још два мјесеца, одлуком судије за претходни поступак Специјализованих вијећа Косова у Хагу.

Вијести 07.07.2021 | 17:06
Хаг: Једном од шефова ОВК продужен притвор

Приликом редовне контроле притвора, судија је закључио да још постоје ризици да ће Весели побјећи, да ће ометати напредак поступка или поцинити даља кривична дјела против оних за које се сматра да се противе ОВК, укључујући и свједоке који су пружили или могу да пруже доказе у овом случају.

Судија је констатовао и да ни условно пуштање на слободу, под условима које би суд одредио, не би били довољни да се отклоне наведени ризици.

Када су у питању остала тројица оптужених у овом случају Хашим Тачи, Реџеп Сељими и Јакуп Краснићи, суд још није објавио одлуке о њиховом притвору, мада су њихови браниоци тражили укидање, а тужилаштво се томе противило.

Весељи био је члан дирекције ОВК за политичка питања и начелник обавјештајне службе ОВК.

Он и остала тројица су оптужени за тешке злочине на Косову које је починила ОВК.

У оптужници се наводи да су кривична дјела која им се стављају на терет извршена у периоду најкасније од марта 1998. до септембра 1999. на више мјеста на Косову, као и у Кукешу и Цахану, у сјеверној Албанији.

Према наводима оптужнице, та дјела су извршили припадници ОВК против стотина цивила и лица која нису били активни учесници у непријатељствима.

(Тањуг)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

СРЕБРЕНИЦА

07.07.2021 16:18

ПОГЛЕДАЈТЕ НА ЈУТУ ИЗЈАВУ ХАКИЈЕ МЕХОНИЦ СРЕБРЕНИЦУ ЈЕ ИЗДАО АЛИЈА ИИЗЕТБЕГОВИЦ . КЛИНТОНОМ И М З ПАМЕТНОМ ДОСТА. ПА ВЈЕРУЈТЕ СДА.

ОДГОВОРИТЕ