Спој науке и праксе најбољи рецепт за опоравак економије

- Сспој науке и праксе најбољи рецепт за опоравак и развој економије - казао је градоначелник Бијељине.

Република Српска 18.06.2021 | 14:33
Спој науке и праксе најбољи рецепт за опоравак економије

На Факултету пословне економије у Бијељини одржан је научни скуп „Еконбиз 2021“ на тему „Економија и Ковид 19“.

- Ово је девети по реду међународни научни скуп који организујемо а веома смо задовољни јер ове године имамо пријављена 44 рада, од стране 84 аутора и коаутора. Уз 20 привредника који учествују у секцији скупа под називом „пословни сусрети“, „Еконбиз 2021“ има преко 100 учесника - истакла је декан Факултета пословне економије доц. др Весна Петровић.

Због епидемиолошке ситуације, велики број учесника се укључио у рад овогодишњег „Еконбиза“ путем интернета или достављањем презентација својих радова.

- Овакви научни скупови су велики допринос опоравку економије, јер се у много успјешнијим земљама показало да је спој науке и праксе најбољи рецепт за развој, и зато сам захвалан организаторима и учесницима данашњег савјетовања - нагласио је градоначелник Бијељине Љубиша Петровић.

У организацији скупа, поред Факултета пословне економије Универзитета у Источном Сарајеву који је био домаћин, учествовали су Економски факултет Универзитета у Нишу, Економски факултет у Суботици Универзитета у Новом Саду, Економски факултет Универзитета у Приштини са привременим сједиштем у Косовској Митровици, Привредна комора Републике Српске - Подручна привредна комора Бијељина и Европска мрежа предузетништва Републике Српске, а присуствовали су и градоначелник Бијељине Љубиша Петровић и предсједник Скупштине града Бијељина Александар Ђурђевић.

Поред учесника из региона, на овогодишњем „Еконбизу“ своје радове су представили и аутори из Русије, Аустрије и Сједињених Америчких Држава.

(БН) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Митар

18.06.2021 12:50

Спој науке и праксе а све економски факултети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сокочанин

18.06.2021 12:50

Добар наслов и добра жеља. Први услов је из пројекта избацити људе са дипломама са приватних факултета и прогласити те дипломе не важећим и забранити рад тим факултетима. Добар примјер шта су ти стручњаци урадили само дођите на Соколац. Геније Бјелица и његови ВУБ академици су уништили све. Соколац је пустиња.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

19.06.2021 05:28

Не избацивати људе који знају било да су са приватних или државних факултета. И на државним факултетима као и на приватним има их доста који нису научили да раде. Не може се махати дипломама а да ништа не радите. Таквих је много. Само чекају плате и гледају гдје су веће. А да раде то их баш и не занима. Тога има и код приватника и у државном сектору. Мало је оних са знањем и који хоће да раде. Баш мало.