Елез уз јаке полицијске снаге стигао у тужилаштво

Дарко Елез, који се налази у државном притвору Босне и Херцеговине, одведен је јутрос на саслушање у кантонално Тужилаштво Кантона Сарајево.

Босна и Херцеговина 18.06.2021 | 10:19
Елез уз јаке полицијске снаге стигао у тужилаштво

Он се у притвору налази због сумње на организовани криминал, а недавно га је Босни и Херцеговини изручила Србија, гдје је Елез живио након издржане затворске казне у тој држави.

Тренутно Елез чека суђење на Суду Босне и Херцеговине због низа дјела на подручју Источног Сарајева и БиХ, међу којима су мафијашка убиства, изнуде, застрашивање и друга кривична дјела.

У Кантонално тужилаштво КС је стигао под јаком полицијском пратњом, а полицијске снаге су распоређене по цијелом граду с обзиром на то да је ријеч о високоризичном премијештању опасног криминалца.

Портпарол МУП-а КС казао је за Клиx.ба да пружају подршку судској полицији приликом ове интервенције, односно спровођења притворене особе до тужилаштва.

Вјерује се да је Елез учествовао и у бројним неразјашњеним кривичним дјелима на простору Кантона Сарајево, а недавно је ухапшен, а затим и пуштен, и Недељко Лиздек, који се сумњичи да је сарађивао с Елезом, а доводи се у везу и с убиством сарајевских полицајаца. Стога, постоји могућност да је испитивање у кантоналном тужилаштву усмјерено и на разоткривање овог убиства.

(Клиx Фото: СБ) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Гангула

18.06.2021 08:34

Ај не сер... те није Ескобар хапсите ту политичку банду која је покрала и проневјерила на милијарде задужила сва покољења

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

18.06.2021 09:38

Криминалци су дооообро застицени ма немам ријеци.

Name

Маxи

18.06.2021 11:17

Колико аута и застите Као да стите предсјеника Кине .

ОДГОВОРИТЕ