У БХРТ двоструки аршини, на удару српски кадрови!

Српска демократска странка инсистира на истим аршинима извјештавања на БХРТ-у и да се коначно прекине са примјеном различитих правила и принципа према кадру БХРТ-а из Републике Српске, који је у последњих неколико дана наручито на удару.  

Република Српска 15.06.2021 | 15:29
У БХРТ двоструки аршини, на удару српски кадрови!

Свака јавно изговорена ријеч има своју тежину. Питање је само да ли се на БХРТ-у све третира на исти начин, или степен јавне осуде зависи од тога које је националности особа која је нешто изговорила? 

Не улазећи у дисциплински поступак који је БХТ1 покренула против уреднице у информативном програму Гордане Драгутиновић Мутић, водитељице вијести Зорице Јоргић и преиспитивања одговорности уреднице Информативног програма БХТ1 Јелене Радојевић Капор, питамо се да ли је ово први пут да се догодило исто? Према нашим информацијама идентично се догађало  у програму БХТ1 и раније, али су уобичајно на удару само српски кадрови.

Свима је познато да су се у програму БХРТ-а догађају бројни пропусти који су у директној супротности са мисијом и програмским начелима, а које исто тако  узнемирују јавности и нарушавају углед и наносе штету БХРТ-у, попут онога да се Република Српска назива "Ерес-ом" и "мањим ентитетом". Зашто је у тим случајевима изостала било каква реакција менаџмента БХРТ-а?

Посебно осуђујемо изношење у јавност ствари које требају бити ријешене у оквирима органа БХТ1. Објављивањем фотографија и саопштења у медијима широм БиХ уз конотацију да су уредница Гордана Драгутиновић и водитељица Зорица Јоргић одговорне, стављена им је мета на чело и озбиљно угрожена безбједност. 

Позивамо менаџмент и уредништво БХРТ-а да буду објективни, непристрасни и избалансирани, како у својим програмима тако и у поступцима према свим запосленим у овом јавном сервису грађана Босне и Херцеговине.

(БН)

           

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Полуписмен

15.06.2021 16:11

А ста казе такозвани Цлан Предсједниства Босне и Херцеговине, увазени господин УС.Блацклист?

ОДГОВОРИТЕ