Хиљаде миграната у Сеути, послата војска на границу

Око 6.000 Мароканаца, укључујући 1.500 малолетника, допливало је јуче и данас до Сеуте, рекао је министар унутрашњих послова Фернандо Гранде-Марласка, пренела је Срна.

Вијести 18.05.2021 | 16:30
Хиљаде миграната у Сеути, послата војска на границу

Једна особа је погинула у том покушају, рекао је портпарол делегације Владе. Одрасли мигранти пребачени су на локални фудбалски стадион и биће враћени у Мароко. Малолетна лица пребачена су у индустријску зграду.

Након доласка миграната, шпанска влада распоредила је војнике у Сеути како би патролирали на граници са Мароком, рекао је данас извор у Министарству унутрашњих послова. Војници ће патролирати дуж границе заједно са шпанском полицијом.

-Патроле почињу одмах - рекао је извор, не наводећи колико војника је распоређено.

Портпарол делегације Владе Сеуте рекао је да ће војска сарађивати са полицијом на осетљивим локацијама у енклави како би одржавали ред на улицама.

Министарка спољних послова Шпаније Аранча Гонсалес потврдила је да су власти већ почеле да враћају избеглице натраг у Мароко.

(Тањуг)

<соурце срцсет="//оцдн.еу/пулсцмс-трансформс/1/X7-к9кпТУРБXy9кЗТА0Н2МyЊQ4ЗмЕ4НмФјYјУ3ОWЕxНДФхОWУyЗWФкЗи5qцГеРкwЛНАуQАгаЕwБQ" тyпе="имаге/јпег" />
 
 

Коментари / 0

Оставите коментар