Њемачка одшкринула врата за грађане БиХ

Њемачки институт Роберт Кох скинуо је данас БиХ са листе подручја са високом инциденцом за ширење вируса корона, те је она сад на листи ризичних подручја.

Босна и Херцеговина 14.05.2021 | 22:32
Њемачка одшкринула врата за грађане БиХ

Осим БиХ, на листи ризичних подручја су и Србија, Сјеверна Македонија, Естонија, Украјина, Уједињено Краљевство Велике Британије и Сјеверне Ирске, Јордан, Шри Ланка, Либан као и палестинске територије.

Класификација се врши на основу седмодневне инцидениције заражених на 100.000.

Истовремено, Њемачка је скинула Шпанију и Канарска острва са листе ризичних подручја, наведено је на страници Института Роберт Кох.

(Агенције)

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Бибан

14.05.2021 20:41

Дај само да се овај народ из БиХ спасава овдје влада невидјен криминал и корупција власт хара и пљацка све сто под руку додје овдје нема зивота за никад.само бјезанија сви..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јокан

14.05.2021 21:23

Нема љепсе земље за зивот од босне, ја нецу ко оце у њемацку нек иде

Name

Бизони

15.05.2021 05:59

А у Њемацкој цвијеце цвјета .Бозе,да ли цитате новине,да ли гледате тв? Да ли сте цули за вријеме пандемије колико криминала влада у Њемацкој?Колику сатницу мастате да имате у Њемацкој.Све билмез до билмеза .Битно је блатити своје а хвалити тудје.

Name

Ре Бизони

15.05.2021 09:02

Ја знам да се нико није вратио ко има уредну диплому а из мог насеља их је отисло 52 - оје младих неко са породицом неки сами. Па ви ми реците засто се нису вратили у ову обецану земљу. Мора да немају за бус да се врате у ову обецану земљу.

Name

Тик так

14.05.2021 23:17

Wирус настао у ЕУ а не у БиХ!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Билмез

15.05.2021 11:15

Нико није рекао обецана земља.Само мастате и прицате глупости сједеци под тресњом.Као сто ви знате људе који су отисли тако и ја знам сколоване људе који су остали.Кад цујем ријец сколован а онда цујем колика им је сатница.Знаци неце се никада ни вратити јер су комплексаси.Самим тим сто блатис своју земљу пљујес и по својој оцевини .

Name

Дуго цекано

15.05.2021 13:47

Људи цитао сам коментаре васе,вецина је у праву а ја цу изњети своје видјење зивота у Њемацкој: НАЈКРАЦЕ РЕЦЕНО НИСТА МИ СЕ НЕСВИЂА У ЊЕМАЧКОЈ,АЛ БАС НИСТА,НИТ МЕ СТА ТУ МОЗЕ ПРИВУЦИ ДА БИ ЗИВИО,МИСЛИО САМ ВОДИТИ ФАМИЛИЈУ И ОДУСТАО,ПОЦЕЛО МИ СЕ СВЕ ГАДИТИ,ОВДЕ САМО ЈЕДНУ СТВАР ШВАБЕ ИМАЈУ СТО МИ НЕМАМО КО ОНИ А ТО ЈЕ ПРИБЛИЗНО ПЛАЦЕН ПОСАО,НАРАВНО ОПЕТ И ТО КОЛИКО СРЕЦЕ ИМАТЕ ЗА КОГА РАДИТЕ И КОЛИКО СТЕ ПЛАЦЕНИ ПО САТУ. А СТО СЕ ТИЧЕ НАЈЉЕПСЕ ЗЕМЉЕ ТО ЈЕ УБЈЕДЉИВО БИХ МА НЕБИТНО КОИ ДИО,И КОЈА ЈЕ НАЦИЈА У ПИТАЊУ,СВЕ НАС ЈЕ МАЈКА РОДИЛА,РАТ РАЗДВОИ А ОПЕТ БОГ СПОИО ДА ЗИВИМО И РАДИМО ЗАЈЕДНО,И АКО ИМАЛО ИМАМО МОЗГА И РАЗУМА НЕТРЕБАМО ДОЗВОЛИТИ ДА НАС ПОНОВО ЗАВАДЕ,СВАКО СВОЈЕ НЕК ВОЛИ А ТУЂЕ НЕК ПОСТУЈЕ А ЗАЈЕДНО СЈЕДЕМО ПОПИЈЕМО И ПОЈЕДЕМО.

Name

Билмези

15.05.2021 15:56

Дуго цекано, слазем са тобом.Никада нецу блатити свој народ и своју земљу без обзира на све.Одлазе,врацају се ,сви имају право ,али пљувати на своју земљу је доказ колико су људи плитки.А највисе они који никада нису ни границу пресли ,коментарису,слусају прице ,рекла казала .Сви имамо право на своје мисљење али да пљујем по својим родитељима и по том сто су годинама градили е то је јадно и биједно .

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Билмези

15.05.2021 17:35

Тацно треба волити свију земљу ал не блатити ни другу.Данас лино дозивио да старици из Бијељине доде медицинска сестра њемица са осмјехом на лицу да је прегледа и пита узима ли редовно таблете којих има пуну кутију а које је добила дзаба .У стану који неплаца,од социјалног добија на конто паре да има за храну и одјецу.У апотеку ако немозе посаљу јој лицно лијекове ако немозе спремат храну доставе јој у стан и даље да ненабрајам.Ни налик на муку коју презивљавају насе мајке у насој БиХ.То је само примјер за старије особе.

Name

Билмези

15.05.2021 19:41

Тотално лудило и измисљене прице,да тако су бризне њемице по старацким домовима у Њемацкој.Јаоооо људи које филмове ви развијате и које пусте бесплатне љекове.Плацају домове и то крваво,сестре подјеле љекове и на крају их баце у канту за смеце јер забога ко вам је крив сто сте стари и сенилни и заборављате.Да и посјете по куцама ,Бозе помози,посјете по куцама бризних њемацких сестрица које за секунд окупају те јадне старце а од дрзаве наплате сат времена.Знаци тудје постујем,али сам скроз реална и хвала Богу па наси родитељи нису упали у руке тих "бризних" сестрица него смо ми ту.Све да им прузимо,да на миру и са породицом у својј куци доцекају дубоку старост.Није злато све сто сија.Тудје постуј а своје цувај и његуј и не дозволи себи да пљујес по свом.Ја никога не понизавам ,никога нисам пљувала.Све постујем али истине се дрзим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Билмези

15.05.2021 19:46

Како то да од добре плате господја из Бијељине зиви од социјалне помоци?Не разумијем сад то и да јој плацају љекове а тако добре плате.Јако сте контрадикторни и дрзите се истине.Хнаци ,ако се ради у Њемацкој и добро зарадјује све мозес сам да платис ,ако слабо зарадјујес или си цитав зивот зивио на социјалном онда добијес социјалу.Да ли је сврха отици у Њемацку и зивити од социјалне помоци и да ти све плацају па цак и љекове.Па онда је боље остати у својој дрзави јер и овдје нико није умро од глади и без љекова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Билмези

15.05.2021 21:54

Остани ту зиви ко ти брани.Гдје ти је наведено да је зена радила и зарадивала.Досла због рата ту и остала са породицом.Погледај само бројке у задњих пар година не од рата па упореди колико је иселило у Њемацку а колико се вратило у Босну бас тих који су се покајали.Мало о онима који раде.Хоцес да ти све набрајам ста им је обезбједено и загарантовано за цитав зивот.Ради и имат цес а ста имас у Босни ради да прехранис сем фотељаса.Све се зиво подмицује,Изгледа као да прицамо о разлицитим дрзавама.Ја сам овдје и овдје остајем(рат провео од првог до задњег дана у рову) дјеца након сколе одмах добила запосљењ без стеле .Ја и супруга радимо.Висе него довољно да саљемо и родбини. А кад се овако несто написе одмах дајете коментаре как се зиви од пастете и брису свабама гузице.Ја немам ниста против и то је постено зарадено.

Name

децко

16.05.2021 13:29

Ја мислим да људи стварно не би требали да иду у Њемацку и уопште иностранство! Боље је у свом и гладан и жедан остати него ићи игдје у свијет!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре децко

16.05.2021 14:09

тако је останите гладни зедни а зивот нек Вам проде нико није отисао из сале него се увијек говорило трбухом за крухом.Лицно би и на Марс само да су бољи услови а стим и људи.

Name

Обецана земља

16.05.2021 13:37

Загарантован посао до 69- те године.Па узивајте

ОДГОВОРИТЕ