СДСће грађанима ускоро представити стратешки документ

Стручни тимови СДС-а почели су рад на стратешком документу у коме ће бити садржани погледи и визије странке на будућност, реформе и развој када су у питању Република Српска и БиХ  – истакао је Мирко Шаровић, предсједник СДС-а.

Република Српска 14.05.2021 | 11:56
СДСће  грађанима ускоро представити стратешки документ

Шаровић је казао да је прије сједнице Предсједништва СДС одржана сједница предсједника ресорних одбора на којој је расправљано о садржају документа и динамици његове израде. 
 
„Програмски документ са којим ћемо ускоро изаћи пред грађане ће представљати нешто ново и модерно када је у питању економија и политика, а неки од приједлога ће бити усмјерени ка потпуној промјену законске регулативе у неким областима економског живота Републике Српске“ – поручио је Шаровић.

Он је казао да ће главни фокус стратешког програмског документа Српске демократске странке бити јавне набавке, сукоб интереса, деполитизација јавног сервиса, реформа правосуђа те измјена пореског система како би се створио повољнији амбијент за привлачење инвестиција. 
 
„Фокусираћемо се на кључне реформске законе, како би се привредни живот Републике Српске покренуо. Прије свега ради се о регулативи из области јавних набавки и доношење напредних реформских одредби, обзиром да су јавне набаве рак-рана цијелог друштва и извор значајног дијела корупције. Свеобухватно ћемо урадити приједлоге који се тичу сукоба интереса. Реформом пореског система настојаћемо да створимо повољан амбиједнт за привлачење страних инвестиција...“, прецизирао је Шаровић који је истакао да ће ресорни одбори СДС-а интензивно радити на изради документа страначких погледа и визија на будућност Републике Српске.   

(БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ана

14.05.2021 11:51

Позовите руског амбасадора да надгледа Нато вежбе на мањаци.

ОДГОВОРИТЕ