Приједор: Блокиран рачун "Топлане" због дуговања

Предузеће „Нискоградња Марјановић“ блокирало је рачун приједорској Топлани због дуга од преко милион марака којег Топлана има према овом предузећу на име достављене био масе за потребе грејне сезоне. 

Република Српска 19.04.2021 | 20:04
Приједор: Блокиран рачун "Топлане" због дуговања

Због неизмирених дуговања за доставу дрвене сјечке Нискоградња Марјановић блокирала је рачун приједорске Топлане за око 700 хиљада марака. Укупан дуг Топлане према овоме добављачу износи 1.189.000 марака за достављену сјечку током прошле и ове године.

За вршиоца дужности директора Топлане Скупштина града предвођена СНСД-ом на недавној сједници  именовала је Душка Милетића кадра Социјалистичке Партије Српске који је обраћању медијима потврдио да је рачун блокиран 15.априла од стране наведеног добављача и да на постојећи дуг Топлана плаћа додатних 63 хиљаде марака као затезану камату.

„Овдје су активиране мјенице на 700 хиљада марака, с тим што Топлана дугује још 400 хиљада истом добављачу гдје и на та средства очекујемо активирање мјеница у наредном периоду на остали дуг“, каже Душко Милетић в.д. директора „Топлане“ Приједор .

Милетић тврди да је бивши директор Топлане имао договор са добављачем да се укупан дуг измирује у мјесечним ануитетима од 100 хиљада марака.

Због огромних дуговања и блокаде рачуна, упитне су плате радницима али и исплата рате кредите којег приједорска Топлана има према Европској банци за обнову и развој, а чији је жирант и гарант  град Приједор.

„Град очекује опомена од ЕБРД-а за ових 625 хиљада марака јер они не знају шта се десило. Тржиће да им град поново плати овај износ, а ми смо то већ исплатили. Што постоји потенцијална опасност за град на функционисање читаве градске управе и буџета", каже Далибор Павловић градоначелник Приједора.

Приједорска Топлана нема средстава за исплату дуга према добављачу али ни за исплату рате кредита , а како су Павловић и Милетић са пресс конференције поручили све ове блокаде су провокација добављача Нискоградње Марјановић јер исти није прошао на недавном тендеру за снабдјевање дрвном масом ово предузеће.

У телефонском разговору власник "Нискоградње Марјановић", Горан Марјановић поручио је да ће бити упућена ургенција за наплату потраживања  као и да ће заједно са правним тимом одговорити на све нетачне наводе од стране градске управе и садашњег руководства приједорске Топлане.

 

У међувремену стигао је одговор предузећа „Нискоградња Марјановић“: 

 

БН ТВ

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

ка доле

19.04.2021 18:23

Све сами дугови. Дугови расту, кредити јос висе,..спирала пропадања рапидно иде. Ста доцекасмо да својим оцима гледамо властиту пропаст и нестанак РС, без икакве реакције. Боље и не заслузујемо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

19.04.2021 18:42

Гдје је полиција ста се цекс

ОДГОВОРИТЕ
Name

19.04.2021 18:47

Цекано одговор Несица,да појаснимо,у ПД је владао ДНС све до краја прошле године,директор топлане био кнезевиц до скора,Маријановица је ДНС отуђио,убаце у ПД познат као муцак,траву за стадион уместо из њемацке купио на Мањачи,имате песму навијача,киоск немозес градити он мора,Павић га и обогатио

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

19.04.2021 18:59

ДНС наставља да пљачка Приједор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједор

20.04.2021 09:41

А шта је очекивао СНСД. Марјановић није прошао Тендер. Они дали Тендер неком свом. И нормално човјек блокирао рачун. Толико му дужни пара а другом дали Тендер. Марјановић у праву и ја би исто урадио.

Name

ПД

20.04.2021 09:43

Бурсаћ рекао да ће они направити себи новог Мућка. Па ето нека направи и направиће. Али овом Мућку вратите паре.

Name

Глас

19.04.2021 19:32

Сад гласаци Приједора,помозите топлани.Платите своје дугове и проблем ријесен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миркан

19.04.2021 21:42

Шта сте ви у топлани мислили,да радите са другим блиским фирмама а дуг да чека.Прво платите па онда клатите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сале

20.04.2021 06:30

А ко је просао онда на тендеру за доставу дрвне сјецке,Проинтер или Интеграл?

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛОРАД

20.04.2021 07:53

САД ТОПЛАНА ВИШЕ И НИЈЕ ПОТРЕБНА, СТИЖЕ ПРОЉЕЋЕ ...

ОДГОВОРИТЕ