Преминула још једна трудница позитивна на ковид 19

У општој болници у Пожаревцу у петак увече преминула је трудница примљена у тешком здравственом стању, позитивна на корона вирус.

Србија 10.04.2021 | 11:55
Преминула још једна трудница позитивна на ковид 19

Директор болнице, Данко Николић, потврдио је за Новости ову информацију, али без изношења било каквих конкретних информација.

Он је најавио званично саопштење болнице, са више детаља о овом трагичном случају.

Како наводе из ове установе, она је примљена у петак увече у 19.10 часова, у веома тешком општем стању. Од тегоба су доминирали болови у доњем делу стомака, леђима, јак кашаљ и бол у грудима.

Пацијенткиња је била у четвртом месецу трудноће, шесте по реду (мајка је петоро деце). Већ на пријему је била у полусвесном стању ( притисак немерљиво низак) и витално угрожена. По хитном поступку прегледана је од стране гинеколога, кардиолога, радиолога и хирурга.

Након ултразвучних прегледа срца и абдомена, пацијенткиња је подвргнута хитној хируршкој интервенцији приликом које је установљено унутрашње крварење услед пуцања улкуса (чира) на желуцу.

"Екипа наших лекара учинила је све да спаси живот пацијенткиње, али је она нажалост преминула убрзо по окончању операције, синоћ у 22,35 сати Лабораторијске анализе, између осталог, показале су енормно низак ниво хемоглобина који је био 12 а референтна вредност је изнад 120. Ниво еритроцита (црвена крвна зрнца) био је 30 пута нижи од граничних вредности. Све то указује на велики губитак крви пре интервенције лекара", наводе из болнице, преноси Телеграф.

Одмах на пријему пацијенткињи је урађен антигенски текст који је потврдио да је позитивна на коронавирус. Установљено је да је њен супруг у изолацији због ковида 19. Није могуће тврдити да је смртни исход повезан за корона вирусом.

(Б92)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Мм

10.04.2021 12:12

Зао ми је сваког појединца,без обзира на године,али када цујем да умиру млади људи и труднице,од ове посасти онда ми стварно додје лосе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Је..а вас корона

10.04.2021 13:30

Није она умрла од короне, већ је искрварила и прије него што је стигла у болницу. Саучешће породици.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

10.04.2021 14:47

Нема више грешака љекара, све иде под корону.

ОДГОВОРИТЕ