Хуманост нас спаја - Моззарт помогао Србском сабрању „Баштионик“

Србско сабрање „Баштионик“ хуманитарним радом бави се већ девет година. За то вријеме помогли су бројним социјално-угроженим породицама на ширем подручју Бањалуке и Србима на Косову и Метохији. Помоћ прикупљају организовањем хуманитарних акција којима се прикључују солидарни људи.

Србија 08.04.2021 | 17:22
Хуманост нас спаја - Моззарт помогао Србском сабрању „Баштионик“

У склопу традиционалне акције компаније Моззарт „Хуманитарни тикет у подне“ умјетник Никола Пејаковић Коља типовао је за ово удружење из своје родне Бањалуке. Његов тикет није прошао, па је пожелио да им донира барем улог. Ту племениту идеју Моззарт је подржао тако што је на иницијалну суму додао износ којим је обогатио ову донацију.

-Диван гест племенитости и заиста прави примјер за друге људе и предузећа да у свом пословању пронађу један дио средстава који ће, путем организација које се баве добротворним радом, бити усмјерен онима којима је помоћ потребна. У ова изазовна времена заиста мислим да смо сви позвани да, на начин како је то урадио Моззарт, будемо друштвено-одговорни и помогнемо онима којима је помоћ потребна. Зато желим да се захвалим Моззарту и Кољи у име „Баштионика“, али и оних који ће ову помоћ примити- каже предсједник Србског сабрања „Баштионик“, Предраг Адамовић.

 Он додаје да је ријеч је о значајној помоћи које ће распоредити на два дијела. Једна ће бити усмјерена породицама из бањалучке епархије, а друга Србима на Косову и Метохији.

А, помоћ „Баштионика“ већ су многи осјетили. Наиме, једна од акција, по којој су надалеко познати, је „Будимо људи“ чији је назив инспирисан ријечима упокојеног патријарха Павла. Кроз ову акцију сваке године, у сусрет Божићу и Васкрсу, прикупљају помоћ за угрожене са подручја бањалучке и бихаћко-петровачке епархије. Тада посјећују породице, често вишечлане, које су у социјалним проблемима, а и старима и болеснима доносе прехрамбено-хигијенске пакете.

АКЦИЈА ЗАДУЖБИНА ЗА КОСОВО И МЕТОХИЈУ

Прије три године покренули су и акцију “Задужбина за Косово и Метохију” гдје, у сарадњи са добротворном организацијом “Мајка девет Југовића” помажу тамошње српско становништво. Од прикупљених донација купују им стоку, пластенике, пољопривредне машине и помажу у градњи и реновирању кућа. На тај начин су обезбиједили опстанак више од двадесет породица на овом подручју. 

Тренутно окупљају стотинак чланова, али им бројност није битна колико ангажман активиста који су спремни да раде на терену. Донације им хумани људи уплаћују на рачун или остављају прилоге у кутијама које се налазе у бањалучким храмовима. Уз ту помоћ, кажу, много им значи широка мрежа пријатеља којој су се прикључили Никола Пејаковић и Моззарт.

-Србско сабрање и Моззарт спаја хуманост. И ми, као и „Баштионик“, баштинимо друштвено-одговорни рад и свакодневно се трудимо да помогнемо онима којима је то најпотребније. Зато смо с радошћу прихватили Кољину иницијативу да упутимо донацију овом хуманитарном удружењу из Бањалуке- каже менаџер корпоративних комуникација Моззарта, Марија Раниловић.

(БН)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Перо

08.04.2021 15:31

Само Нек нам кладионице помажу па смо сигурно пропали

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

08.04.2021 15:49

Баштионик је од турске ријечи башта.

ОДГОВОРИТЕ
Name

У Библији

08.04.2021 16:45

Се иначе препоручује коцкање, зеленашење, мафијашење.... Све су то старе православне вриједности ФУЈ!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истоцна РС

08.04.2021 18:47

Ех корона и маске, баш штета.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кладионица 9. симфонија

09.04.2021 05:50

Кладим се да овај ово продаје у центру Приштине! Хахахахаха! ????Косово Република!????

ОДГОВОРИТЕ