Аппле кажњен са два милиона долара због пуњача

Технолошки гигант Епл је представљајући Ајфон 12 серију прошле године, непријатно изненадио многе кориснике одлуком да избаци пуњаче из слушалице из паковања. Управо због тога кажњен је са два милиона долара.

Свијет 22.03.2021 | 21:32
Аппле кажњен са два милиона долара због пуњача

Наиме, док је компанија Епл недостатак пуњача правдала еколошким разлозима, већина то није видјела као оправдан потез па су тако Бразилци отишли корак даље.

Бразилска агенција за заштиту потрошача у Сао Паулоу “Процон-СП”, недавно је казнила Епл са два милиона долара због тога што нису испоручени пуњачи у кутијама.

Како су навели из те организације, “Епл је учествовао у лажном рекламирању и продаји уређаја без пуњача под непоштеним условима”.

Крајем прошле године, Епл је заиста најавио да ће њихови уређаји долазити без пуњача, међутим, када су их из “Процон-СП-а” упитали да ли то значи да ће бити и јефтинији, нису добили никакав одговор.

У казну су урачунате и наводно обмањујуће тврдње о отпорности уређаја на воду. Епл је, према тврдњама, одбио поправити Ајфон уређаје који су претрпјели оштећења правдајући да је гаранција истекла, а упркос томе што су тврдили да уређаји могу дуже вријеме издржати под водом.

Они су Епл оптужили и да нису пружили довољно квалитетну подршку корисницима који су имали проблема након софтверског ажурирања, а тврде како америчка компанија мора поштовати прописе и законе као што то чине и остале фирме, пише Енгадгет.

(Клиx)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ицх

22.03.2021 21:05

Послије ове казне це се теско опоравити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

22.03.2021 22:53

И Самсун с1 Ултра нема пуњац, јос је то пуњац УСБ Ц, само двострани УСБ-Ц цабел

Name

Ајд' сад

22.03.2021 21:46

Да ми њима показемо како се то прави, "Ајфон".

ОДГОВОРИТЕ