ДНС: Неосноване оптужбе према градоначелнику

Одборник ДНС-а у Скупштини града Бијељине Саво Попић оцијенио је неоснованим оптужбе коалиције "Договор за Бијељину" према градоначелнику Љубиши Петровићу у којиме  се наводи да кочи развој града јер је повукао приједлог буџета са дневног реда на протеклој сједници Скупштине града.

Вијести 14.03.2021 | 12:36
ДНС: Неосноване оптужбе према градоначелнику

Попић је рекао да се анализом предложеног буџета за ову годину јасно види да он није развојни већ  искључиво потрошачки.

Он је позвао скупштинску  већину да објасни грађанима Бијељине на које инвестиције су мислили када кажу да је буџет развојни.

"Анализом буџета види се да се многа средства троше ненамјенски, попут прикупљених средстава за уређење градског грађевинског земљишта, а онда се од грађана тражи да у таквим пројектима учествују са 30% новчаних средстава, што је још један у низу намета грађанима", рекао је Попић.

Он је упозорио да се у буџету повећавају социјална давања, те да  истражни органи још нису утврдили како и колико су одговорна лица трошила средстава у прошлој изборној години.

"Потребно је утврдити колико заиста иде средстава за социјална давања, а колико на коруптивне радње. 
Самим тим би се сигурно смањио буџет Центра за социјални рад, а повећала издвајања за стварне кориснике социјалне помоћи", додао је Попић.

Он је оцјенио добром одлуку градоначелника Петровића јер је повукао приједлог буџета са дневног реда.

"На тај начин се смањује могућност да комплетан буџет буде усмјерен на потрошњу, а самим тим ће дио средстава бити могуће усмјерити и за инвестиције. Уједно, овим путем позивам градоначелника да у периоду привременог финансирања дио средстава усмјери у инвестиције", закључио је Попић.

Коментаришући наводе коалиције "Договор за Бијељину" о  штетности неусвајања буџета, Попић је подсјетио  да је привремено финансирање законска могућност предвиђена Законом о буџетском систему Републике Српске.

(БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Драган

14.03.2021 17:19

Охохо

ОДГОВОРИТЕ