Србија затвара све осим прехране, апотека и пумпи

- На седници Кризног штаба у Србији донесена одлука да се све осим прехране, апотека и пумпи затвара у поноћ. Очекује се раст броја заражених.

Вијести 12.03.2021 | 12:55
Србија затвара све осим прехране, апотека и пумпи

Покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић изјавио да је епидемиолошка ситуација неповољна и да медицински дио штаба очекује да ће број новозаражених расти. Затвара се све осим прехране, апотека и пумпи. Средње школе остају на онлајн настави, а од понедељека и старији основци.

Све мјере ступају на снагу у поноћ, рекао је Гојковић и додао да ће детаљније мјере које се односе на мјере које би требало да се примењују од понедељка, додатно и детаљно бити саопштене у недељу.

Све културне и сличне манифестације током викенда - биће суспендоване. Детаљно ће се са министарством спорта регулисати шта ће се догодити са унапријед заказаним спортским такмичењима, која ће, ако морају, ипак бити одржана, али без публике.

Упитан да ли се сада виде ефекти мјера донетих претходног викенда, каже да се сваки ефекат види тек након две недеље, али додаје да је најважније да се сада настави вакцинација становништва. И та вакцинација може, како објашњава, бити угрожена јер број оболелих расте, а очекује се и да ће даље расти.

Упитан зашто није све затворено на десет дана, као што су љекари тражили и део медицинског штаба, Гојковић каже да ће за викенд бити онако како је тражено, али да ће током викенда бити додатно анализирана цјелокупна ситуација.

Према његовим речима, свугде у свијету је приметан тренд, да се и када се све затвори, па потом отвори, долази до новог раста броја заражених.

"Или ћемо се сви заразили, па опет имати ово што сад имамо, или ћемо мјерама и активним приступом и вакцинацијом успјети да се изборимо с вирусом", поручио је он.

На питање да ли је медицински део Кризног штаба задовољан овим мјерама, он је рекао да су они тражили да се све затвори и на 14 дана и да то није тајна.

(Б92)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

хм

12.03.2021 12:15

срамота униставају народ вакцинама а економију затварањем. Људи требају на улице изаци крајње је вријеме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарко

12.03.2021 13:49

Да си жив и здрав, одавно су и тамо и овде уништили и народ и економију. Судећи по твом коментару - и просвету.

Name

Хм, хм

12.03.2021 15:11

Њима и јесте циљ да се народ унисти, а то им одлицно успијева. Тако и треба, кад је народ лијен да стане у одбрану властитих зивота, ста су боље заслузили. Бори се, или, нестани заувијек!!! Избор је на теби!!!

Name

Кратко и јасно

12.03.2021 12:27

Црвена Јабука

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ортодоx Ретард

12.03.2021 14:36

"Само затварање Србина спасава".И то, више пута узастопно, па опет.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миркан

12.03.2021 15:09

Џаба толико пелцовање. Све џаба и све горе и горе и биће још и горе. А можда тако и треба???

ОДГОВОРИТЕ
Name

МарицДанко

12.03.2021 19:26

Модерна Содома и Гомора

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ковид позитиван

13.03.2021 06:30

И треба да затварају због бахатости и невјерних идиота који само спомињу некакве теорије завјере. Све који тако мисле треба пропустити кроз ковид без заштите и најурити куци...

ОДГОВОРИТЕ