Хрваћани на мукама након изградње ауто-пута

Мјештани Хрваћана код Прњавора тврде да им је ауто-пут Бањалука - Добој, који пролази кроз њихово село донио много проблема. Недовршени путеви, лосе урађени надвожњаци И село подијељено на два дијела само су неки од проблема.

Република Српска 05.03.2021 | 19:20
Хрваћани на мукама након изградње ауто-пута

Због свега реаговала је и Европска инвестициона банка која је финансирала ту дионицу пута. Очекује се извјештај Европске банке, а у "Ауто-путевима Српске" тврде да су тврдње мјештана злонамјерне.

Са једног на други крај села кроз цијев испод ауто-пута. Тако мјештани дијела Хрваћана који су градњом ауто-пута Бањалука - Прњавор остали на другој страни од центра села свакодневно одлазе у продавницу, амбуланту, цркву. Имају алтернативу, али она значи да морају да пјешаче и до шест километара у оба смјера, појашњавају.

Мјештани причају да је прије и у току градње ауто-пута обећана градња надвожњака, али да од тога није било ништа.

Мјештани кажу и да су приступни путеви који су им остављени након изградње ауто-пута у врло лошем стању да неки нису довршени и да су неквалитетно и непрописно направљени чак и надвожњаци. Обраћали су се надлежним институцијама, али за сада нема никаквог ријешења.

У "Ауто-путевима Републике Српске" тврде да је све урађено у складу са прописима и они наводе мјештана називају злонамјерним и неутемељеним.

Предсједник Владе каже да је неопходно видјети да ли је све рађено по пројектној документацији.

Мјештани Хрваћана кажу да они, наравно нису, нити су били против градње ауто-пута, али су очекивали да након градње наставе са нормалним животима, а не да им села буду подијељена на два дијела, да се до продавнице провлаче кроз цијеви за одвод и да им буде онемогућен прилаз механизацијом њивама.

БН ТВ 

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Лав

05.03.2021 19:13

Наравно да је злонамјерно. Цуј сељаци знају дал је надвозњак по прописима или није. Додусе,и није за вас аутопут,за вас је блатњава стаза,па на коња узјасис..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалучанин

05.03.2021 21:10

Људима треба направити локалне путеве, неспорно. Да ће свака кућа добити надвожњак и подвожњак, наравно да неће.

Name

Мип

06.03.2021 07:43

Друже мој ти људи су живјели ту и населили се ту док си се ти још мућкао у кесици. И сад мислиш да је у реду да се ремети живот и онако већ напаћеној људ. Ти си канцер друштва.

Name

ре Лав

06.03.2021 10:19

Ни видио ти лава ниси.Ти си ограничена ботина која ради за сендвич и сок.

Name

Душко

06.03.2021 20:20

Највећа клетва је да ти аутопут пролази поред куће али да ти кућа буде са друге стране аутопута у односу на продавницу прехрамбене робе. Гледаш је тако близу а шест километара до исте.

Name

Лав-е

07.03.2021 07:48

Не осудјуј!

Name

Василије

05.03.2021 19:31

Надвожњак у Друговићима на локалном путу Друговићи - Кришковци - Шешковци је пројектован тако да је траса локалног пута помјерена 50 м1 према Хрваћанима да задовољи потребе локалних богатих викендаша - богаташа. Када се пријеђе тај надвожњак викендашима се иде право а за кришковце се савија оштром лакат кривином од 90 степени и наглом низбрдицом се дође да стару трасу пута. Мислим да овако нешто нема нигдје на свијету.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цубро

05.03.2021 19:49

Све је крив онај криминалац Топић он је украо надвожњак

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прика

05.03.2021 20:13

Дал је могуће да ја још нисам успио да видим да је ова наша власт у републици Српској, урадила нешто да ваља.све што ураде то је код нас дупло скупље него у швици. Нико не сноси ни грам одговорности.како је то могуће. Докле ће моћи. Тешко нашој дјеци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалучанин

05.03.2021 21:09

Лупате глупости. Прво, не може бити скупље него у Швајцарској зато што су тамо планине. Друго, све што је српско, Ви критикујете.

Name

Ре БЛ

06.03.2021 06:57

Такоје , Србуј макар траву пасао.

Name

Рајка

05.03.2021 20:33

Ето вам Прњаворцани сад црвене секте и мајмуна непусмена висковица назива вас лазљивцима а кад су ноцу долазили вама за глас да вас купе за пакет намирница и 50 км ,и све вам обецавали и били љубазни док непроде гласање а сад трпите нисте им битни и трпите нека вам бас тако и треба.Лијепо су зборилу а сад вас непознају е зовите црвене секте телевизију сто зовете БН. Ето васих пајдаса тако се они брину само од избора до избора и обецавајз све а сад кукајте њима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

05.03.2021 22:35

Нека вам буде када сте јефтиног мозга купе вас за никакву вриједност и онда свама на смеће

Name

Иги

05.03.2021 22:36

Нека се одселе, има цијела БиХ а има гдје и у ЕУ, продајте ста имате и довидјења. Е да опет гласајте за СНСД!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Настазија

06.03.2021 15:10

Мало емпатије не би било на одмет. По коментарима се види тко је чији. Петља Другивићи је и дан данас на искључивом власништву Ратка Михајловића а осталима и дан данас улазе у посјед без плаћања, уз Вишковићев потпис. За 15 дана ће бити објављен Извјештај по медијацији а када заврше покренуте истраге при ЕИБу свима ће све бити јасно а ови данас храбри, безобразни и злонамјерни ће утихнути! Поздрав из украинског дијела села Насеобина Хрваћани и одводне цијеви кроз коју се, захваљујући криминалцима, свакодневно провлачимо.

ОДГОВОРИТЕ