Одгођено рочиште Елезу, процурио видео током изручења

Душко Томић, адвокат Дарка Елеза, рекао је Срни да је рочиште о изјашњењу о кривици његовог клијента, које је било заказано за јутрос, одгођено и да ни он није обавијештен када би могло да буде одржано.

Република Српска 04.03.2021 | 09:14
Одгођено рочиште Елезу, процурио видео током изручења

Томић је рекао да му је тужилац Тужилаштва БиХ у овом предмету Дубравко Чампара рекао да није чак написао ни приједлог и образложење за одређивање притвора.

Он је истакао да има информације да ће Тужилаштво БиХ Елезу судити у предмету “Лутка”, али да то према билатералном споразуму БиХ и Србије од 2015. године није могуће.

– Уколико буду тражили да му се суди у БиХ за предмет „Лутка“, од међународних инстанци ћу тражити да се врати у Србију – рекао је Чампара.

Томић је демантовао информације медија да је Елезу јуче позлило на аеродрому у Београду.

Дарко Елез, којег је Србија изручила БиХ, данас је требало да се појави пред Судом БиХ у 9 часова

Елез је синоћ изручен БиХ из Србије, гдје је ухапшен у децембру прошле године.

Главни тужилац Тужилаштва БиХ Гордана Тадић подсјетила је да је против Елеза подигнута оптужница и да је ријеч о предмету који се односи на организовани криминал, те да спада у веома значајну регионалну сарадња са Србијом.

БиХ је тражила изручење Елеза ради вођења кривичног поступка и суђења пред овдашњим судом због кривичног дјела организованог криминала.

Тужилаштво БиХ је након хапшења Елеза у Београду тражило његово изручење на основу потврђене оптужнице у предмету познатом као “Лутка”, као и ради истраге коју заједно спроводи са Министарством унутрашњих послова Републике Српске и са партнерским институцијама региона.

Та истрага односи се на тешка кривична дјела почињена на подручју Источног Сарајева и БиХ, међу којима су убиства почињена методама мафијашких ликвидација 2018. и 2019. године, затим планирања и покушаја убистава на подручју Источног Сарајева и Бијељине, те изнуда, застрашивања и других кривичних дјела на штету оштећених лица са подручја Источног Сарајева и БиХ.

Осумњичени Дарко Елез јуче је у поподневним сатима изручен из Републике Србије у Босну и Херцеговину.

(Срна/Фактор)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

ДОКТОР НАУКА

04.03.2021 08:24

КАО ДА ЈЕ ДОКТОРИРАО НА ПРИНСТОНУ. ЛУДАЧКА ДРЖАВА. ФУЈ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

04.03.2021 09:11

Дозивотна робија и крај а не давање медијског простора криминалцима и убицама сваки дан!

Name

Милос

04.03.2021 12:07

А цему оволики тросак дрзаве да испоруце овакав олос? Хеликоптери, авион, бога питај колико возила,.... Сто га нисте свезали и убацили у кавез и у комби и гас, ста је проблем, као неко бих га ослободио успут, ццццццц

Name

Па каже

04.03.2021 08:25

Он је истакао да има информације да ће Тужилаштво БиХ Елезу судити у предмету “Лутка”, али да то према билатералном споразуму БиХ и Србије од 2015. године није могуће. – Уколико буду тражили да му се суди у БиХ за предмет „Лутка“, од међународних инстанци ћу тражити да се врати у Србију – рекао је Чампара...... Што значи да је све толика лакрдија да нема краја, као да то јуче нису знали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гојко

04.03.2021 15:16

Све су они знали само незнају како дага ослободе јер дицесе прасина мало око тога овако измисљају како даму дају сансу да побјегне..олос влада овом дрзавом ,,јаднисмо ми са оваким судством,зло.

Name

Демократија

04.03.2021 08:28

Ово је опет нека политицка игра и сводјење неки рацуна по цијим је ради овај Елез.Код нас то иде траљаво .Он је био у оравим рукама док је био у Србији ацсад је досао у руке гдје нема правог закона ни ти цврсте руке све лабаво ..криминал влада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Злаја

04.03.2021 08:51

Док га шефови припреме за суд .,, инструкције док му дају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

04.03.2021 09:10

Докму се обеца да сути за кога и по цијем налогу је ради па затоце добити мању казну..е јадо моја од дрзаве.

Name

Светац

04.03.2021 09:11

Срамота па ни криминалца највецег немоземо да осудимо а да и ту нема криминала и застите .

Name

Тртмрт

04.03.2021 09:10

Као да је у најмању руку дрзавни непријатељ број 1

ОДГОВОРИТЕ