Ухапшени на Јахорни биће протјерани у ЦГ

Три држављанина Црне Горе која су ухапшена на Јахорини предата су данас Служби за послове са странцима БиХ, потврдила је Срни портпарол Полицијске управе Источно Сарајево Весна Стокановић.

Република Српска 11.02.2021 | 16:25
Ухапшени на Јахорни биће протјерани у ЦГ

Стокановићева је рекла да су лица чији су иницијали М.К, Ф.Р. и Б.С. из полицијске станице спроведена у Службу за послове са странцима, те да још није познато да ли ће и када бити испоручена Црној Гори.

"О томе ће се одлучивати у Служби за послове са странцима", навела је Стокановићева.

Ова три лица ухапшена су синоћ због сумње да се могу довести у везу са извршењем кривичних дјела неовлаштена производња и промет дроге, те недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја.

Према наводима медија, ухапшени су Милан Кршић из Црне Горе, који је члан криминалне организације, и његова два тјелохранитеља.

За Кршићем је активирана међународна потјерница због више кривичних дјела, преноси Срна.

Како поједини медији наводе ухапшени тјелохранитељи су Филип Рогановић и Бобан Сјеклоћа.

Подсјетимо да су медији данас пренијели да су ухапшени припадници шкаљарског клана, док су погоричке Вијести објавиле да су на Јахорини ухапшени припадници кавачког клана.

Накнадно у медијима се појавила и информација да је на Јахорини ухапшена и Тамара Звицер, супруга вође кавачког клана Радоја Звицера.

У полицијској акцији која је синоћ изведена на Јахорини, ухапшени су припадници и “шкаљарског” и “кавачког” клана.

Како преноси Нова.рс, полиција сумња да се припремао нови обрачун између припадника ове двије групе, као и да је централна фигура могућег сукоба била Тамара Звицер, супруга вође “кавачког” клана Радоја Звицера, која је с дјецом боравила на Јахорини.

На Јахорини су ухапшена тројица “шкаљараца” и неколико припадника супарничког “кавачког” клана за које се прептоставља да су били обезбјеђење Тамари Звицер и њеној дјеци.

МУП Републике Српске спријечио обрачун који је могао да се догоди између два црногорска клана и ухапсио Тамару Звицер.

“Чињеница да је на зимовању већ недјељу дана боравила Тамара Звицер са дјецом, као и да су примијећени припадници супарничког клана с којим су у сукобу, полиција није губила вријеме, већ их је све привела, а у наредним сатима вјероватно је да ће сви бити протјерани из земље”.

Супруга Радоја Звицера, Тамара, постала је позната кад је у последњем моменту спасла живот свом мужу приликом атентата на њега у Украјини.

Детаље овог напада објавио је украјински портал “Детектив-инфо”. На видео снимку види се женска рука како пуца из пиштоља на нападаче који су покушали да убију њеног супруга.

Иначе, Тамара Звицер је црногорској полицији позната одавно. И њу су 2016. покушали да убију, а за то је био осумњичен Јован Вукотић, високорангирани припадник шкаљарског клана.

Црногорски држављани Милан Кршић, Филип Рогановић и Бобан Сјеклоћа ухапшени су јуче на Палама. Саговорник из безбједносног сектора Републике Српске казао је да их је тамошња полиција зауставила на путу ка Јахорини, а потом и ухапсила.

И док медији у региону преносе да је Кршић члан шкаљарског криминалног клана, из црногорских безбједносних структура истичу да је тај ухапшени тјелохранитељ високопозиционираног члана кавачког клана.

И док медији у региону преносе да је Кршић члан шкаљарског криминалног клана, из црногорских безбједносних структура истичу да је тај ухапшени тјелохранитељ високопозиционираног члана кавачког клана.

"Припадници Подрућне јединице (ПУ) Источно Сарајево јуче око 15.50 часова, на подручју Јахорнине лишили су слободе лица иницијала М.К. Б.С и Ф.Р, држављане Црне Горе. Наведена лица лишена су слободе због сумње да се могу довести у везу са извршењем кривичних неовлашћена производња и промет опојних дрога и недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја.

На основу наредбе Основног суда у Соколцу, а уз сагласност Окружног јавног тужилаштва у Источном Сарајеву, извршени су претреси наведених лица и возила која користе, као и апартмана у којем су били смјештени. У току је криминалистичка обрада лица", казала је за Телевизију Вијести Весна Стокановић, портпаролка ПУ Источно Сарајево.

(БН) 

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Wодолија

11.02.2021 15:42

"протјерани за Црну Гору" знаци морали су да их пусте на слободу.....сутра су опет на Јахорини...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

11.02.2021 16:51

Па наравно да су их пустили, МИло и Миле су пријатељи, неце им ваљда судити

Name

Воxпопули

11.02.2021 16:02

Дошли људи да троше паре а ви их малтретирате.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нико

11.02.2021 16:10

Спортски риболов, ухвати па пусти. Ако има потјерница, како је усао у дрзаву??? Ово само мало медијске пазње, смјесно на крају

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да ето

11.02.2021 18:49

Несто се ради а да се ради како треба ти ни границу не би смјели преци.

Name

Зизи

11.02.2021 16:36

А ко це платити троскове рада полиције, горива које је потросено итд. Опет пукло по обицном народу РС. При саобрацајном удесу полиција наплати излазак, а овде ником ниста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ха Ха

11.02.2021 17:00

Овде је полиција само пружила заштиту, и једнима и другима, деца нервозна, да се не поубијају. Лудило Бато , где живимо ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па то

11.02.2021 17:08

Су другари локалне нарко мафије...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоми

11.02.2021 20:27

Некада су Јахорину посјећивали скијаши и имала је душу,данас је све друкчије

ОДГОВОРИТЕ
Name

МЕНАГЕР

11.02.2021 22:20

ОТЈЕРАНИ СУ ДА ИМ СЕ САМО ПОКАЗЕ КО ЈЕ ОВДЕ ГАЗДА И ЦИЈА ЈЕ ОВО ТЕРИТОРИЈА УХАПСЕНИ И ПРИВЕДЕНИ БЕЗ НЕКОГ ВАЉАНОГ РАЗЛОГА АКО СУ НАПРАВИЛИ НЕКО КРИВИЦНО ДЈЕЛО ИДЕ ПРИТВОР СУД ЗАТВОР АКО ИМА ИНТЕРПОЛОВА ПОТЈЕРНИЦА ПРИТВОР ДО ИЗРУЦЕЊА САМО ИМ СЕ ПОКАЗУЈЕ КО ЈЕ ОВДЕ БОСС КАО СТО ЈЕ БИЛО И СА ОНОМ БРАЦОМ ЦУЛУМ

ОДГОВОРИТЕ