Замало да му у пожару страдају сестра и мајка

Пожар који је у понедељак увече букнуо у згради на Звездари у Београду, из које су евакуисане и мајка и трудна сестра Ивице Дачића, лидера СПС и председника Народне скупштине, букнуо је кад се у једном стану запалио тигањ, у ком је старији брачни пар пржио јаја!

Србија 02.02.2021 | 22:53
Замало да му у пожару страдају сестра и мајка

Како сазнајемо, ватра је букнула у једној згради, али се убрзо, кроз вентилациони отвор, проширила и на сусједну, луксузну вишеспратницу Оаза, у којој живи и породица шефа парламента.

Ватра се проширила

- Бака и дека који живе у стану на првом спрату највјероватније су пржили јаја, па им се запалило уље у тигању. Они нису успјели да угасе пламен, па је он убрзо захватио завјесу и тако се проширио по њиховом стану, а затим је ватра захватила и вентилациони отвор и оштетила станове који су у тој вертикали.

Међутим, ватрена стихија се тако проширила и до сусједне зграде, у којој живе Емица и Јелисавета Дачић - прича извор.

Ивица Дачић рекао је за Курир да су му мајка и сестра добро и да су се већ вратиле у свој стан. Ипак, како каже, умало да им бизарна ситуација дође главе.

- Добро су, хвала богу! Ништа није страшно, евакуисане су због дима и страха да би пожар могао да се прошири, а уплашио сам се због сестре јер је трудна, у шестом мјесецу је. Чујем да је пожар наводно избио у сусједном улазу када су неки бака и дека пржили јаја, па се запалио тигањ. Умало да због пржених јаја неко настрада - каже Дачић.

Испред двије вишеспратнице на Звездари и данас су дежурале ватрогасне екипе, а како су нам рекли станари, полиција је обавила увиђај.

Породица која живи на првом спрату је изузетно фина, а осим баке и деке, са њима је и бакина непокретна сестра. Дека је задобио опекотине и нагутао се дима, па је ноћ провео у болници. Важно је да су сви на вријеме успјели да изађу из станова и да нико није озбиљније повријеђен - причају станари зграде, у којој се и данас осјећао дим:

- Неке комшије су ноћ провеле ван својих домова јер нису смјели да се враћају због дима. Станови на вишим спратовима су потпуно поцрњели, а некима су се и врата искривила.

(Курир.рс Фото: Ана Паунковић, Зорана Јевтић, Марина Лопичић)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ватрогасац Замало

02.02.2021 22:12

Запаљено јестиво уље се никада не гаси водом, али стварно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АУУУУУ..................

03.02.2021 06:22

ВАЖНО ЈЕ ЗА ЊЕГА ДА МУ НАРКО ДИЛЕРИ НЕ ИЗГОРЕ. АЈДЕ ВИШЕ....................

Name

Космонаут

03.02.2021 05:46

Како сам мали и кад сам јак

ОДГОВОРИТЕ