Њемачка наручује нове вакцине за 2022. годину

Немачка наурчује вакцине за 2022. годину у случају да буде неопходно још доза за имунизацију против ковида-19, саопштио је министар здравља Јенс Шпан.

Свијет 31.01.2021 | 08:11
Њемачка наручује нове вакцине за 2022. годину

Министар је пред форумом здравствених радника на онлајн конференцији бранио напредак који је постигнут у набавци вакцине, рекавши да је 2,3 милиона грађана, од 83 милиона колико Њемачка има становника, већ примило прву дозу вакцине, преноси Ројтерс.

"Ми сад заправо наручујемо нове вакцине за 2022. годину, како бисмо бар нешто имали при руци", рекао је Шпан.

Он је додао да нико не зна да ли ће Немачкој бити потребне додатне количине.

''Чим производни капацитети буду проширени, наручићемо вакцине као мјеру опреза. Ако нам не буду биле потребне, у реду, али ако нам затребају - биће нам доступне", додао је њемачки министар.

Неки покрајински премијери данас су се придружили критикама савезне владе, уочи састанка нове радне групе за корона вирус, наводи Ројтерс.

У понедељак ће се за истим столом окупити национални и регионални предстваници задужени за договор са фармацеутским компанијама и представницима Европске уније.

Баварски премијер Маркус Зедер предложио је нова правила која омогућавају држави да има већа овлашћења у усмјеравању залиха вакцина према онима којима је најпотребнија.

Он је позвао власти да размотре одобравање кинеске и руске вакцине за употребу у Европи.

Европске владе суочавају се с критикама због набавке вакцина које су успорене због најаве произвођача АстраЗенеке, Фајзера и Модерне да ће смањити испоруку договорених доза управо у моменту када се очекивало да ће повећати производњу вакцина, док многе европске земље са завидљивошћу прате успјешно убрзано масовно вакцинисање које су успјели да спроведу Велика Британија, Израел и САД, наводи британска агенција.

(Тањуг)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ТањаС

31.01.2021 10:14

Сатанистицка творевина Њемацка

ОДГОВОРИТЕ
Name

Токyо 2020

31.01.2021 10:42

Запду је истекао рок трајања миленијског лукавства. Западу је потребна помоц. Нама, истоку није потребан талас наивност, револуција.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слободан Мициц

31.01.2021 10:44

Кнез Иво од Семберије Нити радиоактивност, нити медиаактивност, нити промоција криминала и глупости. (Као контекст икона на БНу)

ОДГОВОРИТЕ