Угљевик: Изабрано руководство локалне скупштине

На конститутивној сједници Скупштине општине Угљевик изабрани су предсједник, потпредсједник, вршилац дужности секретара Скупштине, замјеник начелника и вршиоци дужности начелници општинских одјељења.

Република Српска 28.01.2021 | 12:55
Угљевик: Изабрано руководство локалне скупштине

Скупштинску већину у новом сазиву чини коалиција СДС-а, ПДП-а, НДП-а и СДА.

Начелник Угљевика Василије Перић који је изабран на претходним локалним изборима за шести по реду мандат, честитао је свим одборницима на почетку рада као и изабраним функционерима.

„У претходном периоду унаприједили смо све сегменте живота у Угљевику, од инфраструктуре до културног развоја“, подсјетио је Перић.

Он је најавио да у новом мандату постоје планови за даљи развој.

„Посебно ћемо се посветити пажњи  да одржимо становништво на овом простору. Додијељиваћемо стимулативна средства привреди и пољопривреди, а незаобилазни послови су и на унапређењу инфраструктуре“, рекао је Перић.

Говорећи о односу снага позиције и опозиције Перић је истакао да би његова жеља била да све парламентарне странке учествују у локалној власти на добробит становника Угљевика.

Новоизабрани предсједник Скупштине општине Угљевик Ђоко Симић рекао је да је скупштинска већина одраз изборних резултата на протеклим локалним изборима.

Симић је позвао опозиционе партије да се укључе у рад кроз парламент у извршну власт општине Угљевик.

„Интерес грађана Угљевика је да имамо добру инфраструктуру, добру привреду и пољопривреду, као и све друге сегменте живота  и у том правцу ћемо и дјеловати у будућем периоду“, рекао је Симић који је био на челу локалног парламента и у претходном сазиву.

Локални парламент чине 23 одборника, од којих је девет одборника СДС-а, шест СНСД-а, по два Демоса и ДНС-а, те по један одборник НДП-а, ПДП-а, СП-а и СДА.

БН ТВ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

оо7

28.01.2021 14:21

Како СДА??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јааа

28.01.2021 14:36

Изабрана је и у Дубици. Дајте нам информације и о томе?

ОДГОВОРИТЕ