Кошарац уназађује напредак незнањем и нерадом

Мирко Шаровић, предсједник СДС, је казао да изјава министра Сташе Кошарца о изреченим оштрим санкцијама Енергетске заједнице према БиХ и оптужбама да су за то криви други, да су као и увијек провидни алиби за Кошарчев континуирани нерад и недостатак компетенција да обавља ову важну дужност.

Република Српска 24.01.2021 | 14:26
Кошарац уназађује напредак незнањем и нерадом

Умјесто да ради на имплеменацији и преузимању обавеза које БиХ има у овој области спрам чланства у ЕУ и ВТО,  министар Кошарац уназађује сав напредак,  па ће поред губитка тржишта меса у  Турској по свему судећи БиХ изгубити и муком стечену дозволу за извоз у ЕУ, као  и пилећег меса и јаја, а  над главом су нам и санкције Руске Федерације, због извоза трулих јабука у ову земље – истакао је Мирко Шаровић, предсједник СДС.

„Закон о регулатору електричне енергије и гаса, као и наведена Одлука припремљени су у МСТЕО 2019. и уредно остављени новом министру. Усклађена је са техничким прописима БиХ и директивама ЕУ као и захтјевима Руске Федерације јер је ова одлука била и услов за пријем у  Свјетску трговинску организацију (ВТО)“ – појаснио је Шаровић.  

Он је казао да изјава министра Сташе Кошарца о изреченим оштрим санкцијама Енергетске заједнице према БиХ и оптужбама на да су за то криви други, да су као и увијек провидни алиби за Кошарчев континуирани нерад и недостатак компетенција да обавља ову важну дужност.

„Недавно уведене санкције у енергетском сектору против БиХ могле су се спријечити да је министар обезбиједио бар један глас против ове одлуке,  као што су гласови пријатељских земаља Црне Горе и Србије јер по правилима енергетске заједнице - ако је само једна земља против одлуке, санкције се не могу увести“ – образложио је предјседник СДС-а. 

Он је казао да Кошарац вјероватно мисли да дочека крај мандата, не радећи ништа и правдајући се политиком његових претходника. 

„Какви год да су били домети ранијих министара дотични министар је скоро 14 мјесеци на челу министарства и имао је довољно времена да уради нешто корисно за ово друштво. Уз то се у својој изјави служи  лажима, тврдећи да му као „претходни министар није оставио ни нацрт Одлуке о квалитету нафте и течних нафтних деривата““ – закључио је Шаровић.

(БН)                                                                           

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Дрекавац..!!

24.01.2021 13:43

Све због чињенице што сви који раде у таквим институцијама,а посебно нај одговорнији, се стално баве неким другим и објашњавањем,, "оправдањем" како и зашто их снађе да су на том мјесту, умјесто да за те позиције буду бирани искључиво стручни и образовани људи! За сада су искључиво појединци који лијече комплексе од висине до стручног и образовног статуса! Ваљда прогледамо!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Курчубић

24.01.2021 14:01

Кошарац нема појма шта је посао министарства на чијем је челу он. Шаровић је за њега у овом послу непревазиђен. Сташи је најважније да прима плату која није за причу. Функција му одговара до пола ријечи а то је: мини - значи да је низак растом / стар - још није. Ето министре срам те било.

Name

У

24.01.2021 13:47

Дајте људи па Косарац није дорастао да буде предсједник мјесне заједнице, а он министар то говори о оном ко га је именовао

ОДГОВОРИТЕ
Name

НН

24.01.2021 13:56

Па неће човјек ништа да ради кад зна да га неће бити на сљедећим изборима, зар му није тако поручио Баја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Интелектуалац

24.01.2021 14:29

Постујем Саровица али увијек указујем на неправилности. Господине Саровицу зар сте заборавили да сте прије неколико мјесеци управо ви рекли да је Косарац једини министар који несто ради. И сад кад он указује на неке евентуалне греске из прослости одједном не ваља. Не ваља тако, ил је неко добар и ради ил није, и то једном заувјек а не данас једно а сутра (по потреби) друго!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нормалан

24.01.2021 14:38

Један од најуспјеснији и најодговорнији министара гос. Саровиц од када постоји СМ. Ниједна афера се не везе за његово име. Гос. Косарица засада има веома велику срамоту на свом имену, изневјерио светињу, брак због 17г младје срамота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кпш

24.01.2021 17:29

А короне парти

Name

родјо

24.01.2021 15:46

Опет лупате глупости.Како не ради? Ради за оне сто су га поставили тј увозницки лоби. Сто висе увезу,он има веци профит.Као да њих интересује извоз...!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ста и како

24.01.2021 17:11

Послушник, лажов, љигавац. Такви су и око њега

Name

Павке

24.01.2021 18:16

У приједору стање није добро у вашој странци среди стање док небуде касно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Интелектуалац

24.01.2021 18:42

Цуј у Приједору стање није добро, па гдје је то добро у овој дрзави мајке ти?

Name

55

25.01.2021 19:13

Мирко, засто људи из сдс одлазе или хоце да оду. Ста ти цинис да их спрјјwцис. Поднеситд оставке сви ви из врха.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Педy Асе-дауне

26.01.2021 23:59

Све цу да вас смјеним на позицијама у БиХ. Јасно..!!??

ОДГОВОРИТЕ