"Немам више снаге да будем јавна личност"

Југословенска глумица Мира Фурлан преминула је у среду 20. јануара у 65. години, саопштио је Михаел Стразински, са којим је радила на серији “Вавилон 5”.

Магазин 22.01.2021 | 09:39
"Немам више снаге да будем јавна личност"

Фурланова је дуго година радила у Америци, а 2018. године посетила је и Индију, а након тог путовања, на платоу испред Музеја Југославије, у оквиру програма друге вечери Књижевног фестивала Крокодил, говорила је са филмским критичарем Иван Велисављевић.

”Недавно сам била у Индији и видела будућност света која нам се спрема – богатство незамисливих размера на једној страни и сиромаштво незамисливих размера на другој страни. То ми је направило потпуну збрку у глави коју морам сабрати. Након два дана путовања из Франкфурта до Београда, ето ме коначно у програму Крокодила. Каснила сам на авионе, па ми се чини да сам тренутно између јаве и сна”, објаснила је глумица.

На питање како је то бити уметник између светова, Фурланова је тада одговорила да је то, пре свега, осећај неприпадања.

“То је истовремено осећај припадања свим световима. Питање емиграције и остављања дома и идеја проналажења новог дома… Све су то велика питања која ме сваког дана опседају. На крају бих ипак казала да је у том неприпадању неки простор личне слободе који је врло вредан. Неприпадање са собом носи велике недостатке и велике рупе у постојању, али кукање да смо нешто изгубили, а оно друго нисмо нашли, нема никаквог смисла”, признала је Мира.

Она је поновила да друштвене мреже креирају нову стварност у којој више немамо појма шта је истина, а шта је лаж.

“Чини ми се да ме ретко ко чује. Немам више снаге да будем јавна особа. Пишем мемоарску књигу о свему томе и још се нисам одлучила да ли ћу то што пишем уопште послати у свет”, закључила је тада Мира.

(Курир)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Маке

22.01.2021 08:51

Дивна зена и цовјек увјек била на страни правде.Вјецна ти слава Миро.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејан

22.01.2021 09:18

Велика глумица, још већа личност. Пуна женствености. Нека су анђели са њом.

ОДГОВОРИТЕ