Петровић: Дјеловање зимских служби мора бити ажурније

"Реаговања путарских служби на чишћењу снијега мора бити ажурније како би се заштитило здравље и имовина грађана Бијељине", рекао је градоначелник Љубиша Петровић након састанка са надлежнима за зимско одржавање путева.

Република Српска 18.01.2021 | 12:14
Петровић: Дјеловање зимских служби мора бити ажурније

Састанак са путарима услиједио је након што је из предузећа “Бијељина пут” саопштено да им из Градске управе није наложено да чисте улице од снијега и леда. Временски услови су сами по себи довољни за реаговање, рекао је Петровић.

Снијег који је падао у Бијељини и ниска температура ваздуха изазвали су проблеме у одвијању саобраћаја. Из предузећа “Бијељина пут” које је обавезно да води бригу о коловозима током зиме тврде да нису добили наредбу за чишћење.

"Изјавио сам да смо покушали добити надзор и да нисмо добили, те да смо без обзира на то ми послали возила на терен. Не желимо да осуђујемо управу града, начелника, о томе нема ријечи ни говора", рекао је технички директор "Бијељина пута" Александар Кецман на састанку са Петровићем.

"Слушајући Вас и читајући ову изјаву, мени се то није уклопило. Вјерујем да ту постоји дио неспоразума, тенденциозности, да не кажем малициозности", одговорио је Петровић.

Он је нагласио да температура није била спорна и услови на путевима да би путари дјеловали, а да се плаше опструкције из Градске управе.

"У таквим условима, непотребно је да се чека на позив", рекао је градоначелник Бијељине.

Петровић је након састанка истакао да је до леда на саобраћајницама дошло јер је било потребно дуже вријеме да реагују индустријска со и абразивна средства.

"То ни у ком случају не оправдава никога и одржали смо састанак како би обезбиједили да брже реагујемо и да такве ситуације буду сведене на минимум да не би испаштали грађани", навео је Петровић.

Из градског буџета је за зимско одржавање путева обезбијеђено 195.000 КМ, а посао је уговорен са фирмама "Бијељина пут" и "Дис". Из “Бијељина пута” су навели да мају довољно материјала за посипање улица, 2.000 тона соли и 4.000 тона абразивног материјала, као и 25 возила за зимско чишћење путева. Фирма “Дис” задужена је за локалне путеве у Семберији, а након састанка са градоначелником су поручили да су задовољни урађеним послом на дионицама за које су надлежни.



БН ТВ

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

треба

18.01.2021 11:34

Треба реалан бити градонацелнице,не знас,нови си,не упуцен немој паметновати кад не знас ,људи љепо казу ниси издао наредбу, а ти не схватас, дај докле висе оваквих поцетника

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

18.01.2021 12:40

Ето ти си професионалац. Лопату у руку па цисти.

Name

Реално

18.01.2021 11:38

Какве везе има Градонацелник са одзавањем пута, фирма која је уговором одредјена за одрзавање је дузна да одрзава услове путе проходним, све саобрацајне незгоде које настану на таквим коловозима предузеце које одрзава путеве је дузно да намири насталу стету јер пут није био услован, не мозе лед да буде на путу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дијагноза

18.01.2021 11:44

Наравно да су задовољни, за двс дана чишћења узму 200 хиљада КМ и мораш да их молиш да то ураде а тај ДиС уваженог одборника, није способан ни ципеле очистити а камоли путеве. Не знам шта би чистио да не сједи у скупштинској клупи. Надам се да ће их Петровић "почистити".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

18.01.2021 12:30

Свако, ама баш свако ко доживи повреду, претрпи штету на имовини, било на који начин (и у саобраћају) а за што је директан узрок лед на саобраћајницама или тротоарима и све томе слично... треба да тужи општину (град) за надокнаду штете и трошкове лијечења. Па би се онда они овако понашали неодговорно. Сви скупа. Чуј молим те, очистили али други дан у подне? А узели паре за чишћење улица. Један дан не могу очистити улице у години.

Name

НОВА ГОДИНА.

18.01.2021 12:36

АКО СУ НА ТЕНДЕРУ ДОБИЛИ ПОСАО И ПОТПИСАЛИ УГИВОР ДА ЦЕ ИСТЕ УСЛУГЕ НАПЛАТИТИ,СТА ИМА ДА ИМ ГРАДОНАЦЕЛНИК НАРЕДЈУЈЕ.ТО ИСТО КАД БИ НАСТАВНИЦИ ЦЕКАЛИ НАРЕДБУ ДА ИДУ НА ЦАСОВЕ НАСТАВЕ. ИЛИ У ГРАДСКОМ ОРЕВОЗУ ДА СЕ ИЗДА НАЛОГ ДА ПОКРЕНУ ВОЗИЛА ЗА ПРЕВОЗ ПУТНИКА. ГОДИНАМА СЕ ПУТАРИ ПРАВЕ ЛУДИ И НЕ ИЗАДЈУ НА ТЕРЕН ОЦЕКУЈУЦИ ДА СЕ ЛЕД И СНИЈЕГ ОТОПЕ И ДА ИМ ОСТАНУ ПАРЕ КОЈЕ БРЗО РАСКОМАДАЈУ.

Name

Снијег

18.01.2021 11:54

Јутрос путари рукама бацају со на путевима као да сију псеницу, замислите колико има улица и када це њих двојица то посијати...? Инаце, Бијељина је много лосије оцисцена од снијега у односу на Брцко и Зворник

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

18.01.2021 12:29

Види како се ови перу сад кад их је Петровиц прозвао на одговорност

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ноле

18.01.2021 13:09

Први проблем и немају рјешења. Или је састанак био да се подијеле паре (попла-пола)? Углавном улице нису биле очишћене а кад се снијег сам отопио они се хвале како су све уредно завршили. Како имају залихе соли и ризле, спремна возила, људе, све имају, али као што се каже МАЛО СУТРА!

Name

Снијег

18.01.2021 13:40

УБУДУЦЕ ЦУ.ДА НАЈВИМ ПУТАРИМА ДА ПАДАМ.Ја испред куце оцисто и.излаз на пут ..јел ми.то требао градонацелник наредити. одакле се финасирате...мозете му радити.ста хоцете...ал летит.це те..

ОДГОВОРИТЕ
Name

политицар

18.01.2021 14:24

Како су људи безобразни ! Нападају Станивуковица и Петровица за нерад појединаца ,који су добили уговоре од старих градонацелника. Не цисте улице ,мисле да це уцјенама ове двојице градонацелника добити екстра новаца. Науцили на пљацку градских каса.Вријеме је да поцну да схвацају да морају по уговору одрзавати путеве проходне и не заледјене.Догодине це уговоре добијати на јавним тендерима а не корупцијом

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре политицар

18.01.2021 16:40

Потписујем.Право сагледавање ситуације