Жеља испуњена, дјечак добио кров над главом

Осмогодишњи Срђан Даничић из Шаринаца надомак Прњавора, кога је судбина тешко погодила погибијом оца Жељка прије двије године, још почетком јуна није имао снове као остали вршњаци о новом телефону, играчкама или далеким путовањима, него му је жеља била кров на кући у којој живи са мајком Бранком и властита соба.

Република Српска 10.01.2021 | 12:33
Жеља испуњена, дјечак добио кров над главом

Данас то више нису снови дјечака који је одрастао преко ноћи, већ стварност и пружена прилика за бољи и срећнији живот. Прилика коју су му дали људи великог срца из Прњавора и других градова у Републици Српској, као и иностранства, хумани људи чији је главни циљ био да, умјесто суза, у Срђановим очима виде осмијех среће на његовом лицу.

Акцију “За Срђанову кућу” на “Фејсбуку” су покренули Прњаворчани Стефан Кострешевић и Славиша Малешевић. За кратко вријеме прилозима бројних донатора прикупљено је 38.000 КМ и одмах се кренуло у остварење дјечакових жеља.

алешевић, који ради у Швајцарској, присјећа се да су само након неколико дана на рачун отворен за ову хуманитарну акцију почеле пристизати прве уплате.

– Иако смо од почетка вјеровали да ћемо успјети, били смо изненађени јер су реаговали људи из цијеле бивше Југославије и веома брзо смо прикупили велику суму новца. Борили смо све свим снагама да Срђан добије кров над главом, задовољан сам што смо успјели и веома захвалан свима који су учествовали у акцији – наводи Малешевић.

И Кострешевић је пријатно изненађен брзином којом се акција одвијала у позитивном смјеру.

– На самом почетку смо већ имали 50 телефонских позива, морали смо се брзо организовати. Кућа је била на једну воду, практично нису имали ништа, прво смо комплетно опремили доњи спрат, а онда подигли и други и њега опремили, изградили помоћне објекте, купили смо двоје телади, практично смо све организовали да могу нормално живјети – појашњава Кострешевић.

Стефану је помагала супруга која је водила евиденцију донатора и уплата јер је било доста новца, као и других разних донација фирми из Прњавора и осталих општина.

 Желимо свима да захвалимо. Наши људи су хумани само им је потребан почетни стимуланс, а кад се све добро организује може се много урадити – каже он.

Срђанова мама Бранка, уз захвалност свим добрим људима који су помогли, истиче да јој је срце пуно због сазнања да дјечак има оно што и већина његових вршњака.

– Жеља ми је била да има што и друга дјеца, али након супругове погибије нисам могла сама. Захваљујући добрим људима мом сину је испуњена највећа жеља и сада имамо услове за живот – прича Бранка.

Осим опремања куће, организатори акције су се побринули да буде изграђена и штала у којој се могу хранити животиње, а купили су и два телета.

На Срђановом дому остало је још да се на прољеће уради фасада, за шта су извођачу радова већ уплаћена средства.

Од прикупљених 20.000 КМ у иностранству и 18.000 КМ донација у Републици Српској преостало је 3.050 КМ које ће на банковном рачуну на Срђаново име бити орочене до његове 18 године.

Топли дом у којем Срђан из Шаринаца са мамом дочекује најљепши, празнични дио године, остаје да свједочи да доброта и даље живи, не познаје границе, вјеру, нације, да понекад наше мало некоме значи све.

(Српскаинфо)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

ДОБРИ ЉУДИ

10.01.2021 12:01

Све похвале организоторима и свим хуманим људима који су помогли да се неком олакша живот. Нека вам Бог подари сву срећу овог свијета.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоде

10.01.2021 12:39

Свака цаст добрим људима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

:)

10.01.2021 12:40

Сретно Срдјане ! Хвала свима који су донирали

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xx

10.01.2021 12:46

Браво! У здрављу и срецио одрастао и са својом мајком користио нови дом, храбри Дјецаче!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гацо

10.01.2021 12:55

Бог вам дао здравље и срецу.свима који сте помогну овоме малом дјецаку да има свој отопли дом.све похвале за људе који су покренуĺи ову акцију.добро се добрим враца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боско

10.01.2021 13:28

свака цаст, треба помоци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре добри људи

10.01.2021 13:43

Потписујем сваку ријец.Хвала добри људи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрачајски прото

10.01.2021 14:35

Хвала добрим људима. Мали и добри људи знају да помогну другима док лоши људи неће ни нарођенијим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Арена

10.01.2021 18:12

Хвала добрим људиима.

ОДГОВОРИТЕ