Одговорним радом доказујемо колико волимо Српску

- Република Српска треба да буде више призната и да буде темељ у који ћемо ми сваког дана и мјесеца стварати боље услове за живот свих њених грађана - поручио је градоначелник Бијељине Љубиша Петровић (СДС).

Република Српска 08.01.2021 | 16:05
Одговорним радом доказујемо колико волимо Српску

- Осим обавезе чувања сјећања на све борце који дали живот за стварање РС, подједнако је битно радити на стварању бољег живота свих њених грађана, порука је  представника СДС-а који су са градоначелником Бијељине Љубишом Петровићем положили вијенце испред Централног споменика на Градском тргу, поводом Дана Републике Српске.

-У темеље Републике Српске уграђени су животи свих оних који су се борили за слободу  на овим просторима, истакао је градоначелник Бијељине, додајући да је Република Српска данас, након 29 година, једини гарант опстанка српског народа.

Петровић је поручио да рођендани Републике Српске који долазе у наредном периоду биће увјек прилика да искажемо дубоку захвалност и поштовање према демобилисаним борцима, према члановима породица погинулих бораца, ратних војних инвалида и свим људима који су дали допринос да имамо Републику Српску,

"Република Српска треба да буде више призната и да буде темељ у који ћемо ми сваког дана, сваког мјесеца, стварати боље услове за живот свих њених грађана", казао је Петровић наводећи да се одговорним радом показује колико се воли Република Српска.

- Иако је РС била гарант слободе српског народа, није успјела бити гарант бољег живота, изјавио је Радо Савић, замјеник предсједника СДС.

“Мислим да је свима јасно да се створила мала група људи који имају све И највећи дио становништва који има мало. То се мора промијенити, а мислим да је коријен тога у лошем управљању", казао је Савић, наводећи да је на овим прошлим изборима у Бијељини И у Бањалуци народ показао да жели младе људи који би могли да промијене ово стање.

Током стварања Републике, кључна је била улога Српске демократске странке у  друштвено-политичком обликовању живота српскога  народа на лијевој обали Дрине, рекао је Зоран Векић, предсједник Младих СДС.

- Мени као младом човјеку највише импонује да можемо рећи да једина СДС данас његује химну “Боже правде”, грб са двоглавим орлом и заставу и да су кроз  ове симболе спојени РС и СДС”, рекао је Векић.  

Зато је на младима највећа одговорност јер  имају  обавезу да чувају сјећање на херојски чин стварања Републике Српске, истакли су млади СДС.

“На нама младим људима  је да чувамо Републику Српску, да остајемо овдје и стварамо породице И да тако Републику Српску чинимо јачом”, истакао је Радиша Петровић, замјеник предсједника Младих СДС.

- Будућност Републике Српске зависи од свих  њених грађана, али је неопходно промијенити начин управљања Републиком Српском и досадашњу праксу располагања њеним ресурсима, поручено је након састанка делегације СДС са градоначелником Бијељине Љубишом Петровићем.

БН ТВ

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Јово

08.01.2021 15:50

Браво млади људи. На вама је да очувате Републику Српску и пружите прилику свим грађанима за достојанствен живот од свог рада и знања, а не одлазак у иностранство по кору хљеба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

како цес без вецине

08.01.2021 17:10

Сви ви прицате да сте постени и одговорни а вријдме показе другације.

Name

Гојко

08.01.2021 15:59

Браво омладино! Доста висе црвене банде која својта РС, а барута нису омирисали. Готово су и они и њихова секта. Додусе има и тамо добрих људи који треба да се одрекну такве политике и прегрупису се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

08.01.2021 16:06

Неће ли Бог дати, да почнете и радити како причате. Већини нама је јасно да је то тако, али господо драга из СДС сјетите се и реците ви нама због чега сте ви послије рата изгубили власт и предали је овом другом СДС = СНСД. Ту је главни проблем, а у саму причу о суперлативима о СДС ја не вјерујем. Наравно овим што је сад воде још мање. Сви све знамо џаба ја ово млатим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

08.01.2021 16:11

Петровицу каковасје младе људе видети,недај дивну семберију даје само у име Р.србске спомену кад поду красти, мењајте све, све од 70 г. Пензија имаји и од 80 г. Увласти ненародној, немојте дјелити никог нацијом дасе повратимо на некадасњи комсилук, подјела нације је ово довела јер такосе мозе најбоље красти, а оне тројке или цетворке сједу пију кафу и краду

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марас

08.01.2021 16:48

Они воле само кес госп Петровицу.Багра која је све подрпала и бог зна да ли је иста остало за народ!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неко из масе

08.01.2021 17:05

Е вала, и ти петљас, "боље услове за зивот свих градјана". За кога, па они се одселисе на Запад. "Свих", па ми смо пуцали једни на друге. Наси борци, њихове заслуге, зивоте дали за зивот "свих" градјана, бла, бла, бла. Ни ти, ни ви младји нисте ниста бољи ид васих претходника. Кад це се вец једном појавити неки политицар, нова генерација политицара који це да раскрсте са прослосцу и са континуитетом политике која се оснивала крајем 80-тих година прослог вијека и на Газиместану, која је деструктивна била и најмрацнија је у насој историји. Кад је он могао изјавити да та борба, циљеви, сто је планирао водити, цак и по цијену распада Југославије, сто је довело до зла мозете и ви данас ризиковати опстанак Рс за боље сутра, ионако је све заједницко са БиХ, народ се одселио, не на привремени рад него заувијек, вец деценијама. Обрацунати се са лазним патриотама, са старијом генерацијом, ста је то сто су нам оставили у насљедје. Оставили нам гомилу лази које ми треба да његујемо. Недавно објавили како омладина слиједи васе дјело, исто их лагали. Народ, борци, јесу изгинули јер су нас лагали, кројили прицу о угрозености, угрозени смо били заправо од њих, од насих родјених Срба. Молим објавити, требало би дискутовати о овој теми.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxx

08.01.2021 17:21

некате среца прати само тако настави какоси поцео постено радит

ОДГОВОРИТЕ
Name

СОЈКА

08.01.2021 17:35

ОК ПЕТРОВИЦУ, МОЈА ПОРОДИЦА ЈЕ ГЛАСАЛА ЗА ТЕБЕ И САДА ОЦЕКУЈЕМО ДА КРЕНЕС СА ОСТВАРИВАЊЕМ ОБЕЦАЊА А И УЗ ТУ МЛАДУ ЕКИПУ ОКО СЕБЕ УКЉУЦИ И ЉУДЕ СРЕДЊИХ ГОДИНА СА ДОПЛОМОМ ЗНАЊЕМ И ИСКУСТВОМ БЕЗ ОРАСА У ДЗЕПУ, ЉУДЕ КОЈИ СУ ВАМ СТВОРИЛИ ОВУ РС И ОМОГУЦИЛИ СВЕ СТО ДАНАС ИМАТЕ ПА АКУ СУ ТИМ ЉУДИМА ДЈЕЦА ОТИСЛА НЕМОЈТЕ И ЊИХ ТЈЕРАТИ НЕГО ИМ ДАЈТЕ ОНО СТО ИХ СЛЕДУЈЕ- ПОСАО БЕЗ КОГ СУ КАО НЕПОДОБНИ ОСТАЛИ, ЗНА СЕ КО СУ ТИ ЉУДИ ЈЕР ОВО ЈЕ ИПАК МАЛА СРЕДИНА.. ЗЕЛИМ ТИ УСПЈЕХ У РАДУ И ОЦУВАЊЕ СВОЈИХ МОРАЛНИХ КВАЛИТЕТА..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сдс је сарађивао са Туђманом

08.01.2021 18:54

...продао РСК и хтио само да Бошњаке сатјерамо у тор. Данас се хвалимо тиме? Лако је било тући ненаорузани народ Бошњаке кад имаш Хрвате у залеђени. Колико је Срба оставило свије кости за РСК па сте их попљували и оставили? Страшно! Како вас није срамота!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рват

08.01.2021 19:42

Браво болесници нови млади

ОДГОВОРИТЕ