Костајница: Многи остали без крова над главом

Већина јавних објеката у Костајници оштећена је у данашњем земљотресу, а страдали су и многи станови, па су станари једне зграде од 25 станова евакуисани, потврдио је за Српскаинфо портпарол ове општине Александар Пашић.

Република Српска 29.12.2020 | 18:28
Костајница: Многи остали без крова над главом

Ови наши суграђани не смије се враћати у своје домове, то не би било безбједно. Неки ће преноћити код рођака и пријатеља, за оне који немају одговарајућу опцију спремили смо привремени смјештај у фискултурној сали старог ДТВ “Партизан”. Све то подсјећа на колективне центре, какве смо имали у рату – каже Пашић.

Он је додао да је један становник Костајнице у земљотресу лакше повређен, али да је здравствено збринут.

– Многим грађни Костајнице са зебњом исчекују ноћ, јер су њихови станови и куће оштећени – каже Пашић.

Међу оним који су претрпјели штету и који се не усуђују да преноће у својим домовима су и Данушка Лајшиж и Милутин Тешановић, јавља репортер Српскаинфо из Костајнице.

– Кад сам дошла с посла, видјела сам да ми је у куће све испретурано и поломљено од потреса. Нисам сигурна у каквом су стању зидови – каже Данушка.

Ватрогасци су током дана имали пуне руке посла, јер су због потреса избијали пожари, каже Синиша Глушчица, шеф ватрогасне јединице у Костајници.

– Интервенисали смо на десетинама кровова и димњака, трудили смо се да одговоримо на сваки позив – рекао је Глушчица.

Иначе Котајница је општина у БиХ, натеже погођена земљотресом који је данас задесио сусједну Хрватску, јер је мјесто у Републици Српској географски најближе епицентру потреса у Петрињи.

(БН/Српскаинфо)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Велибор

29.12.2020 20:28

Идеална прилика да се солидарисемо са својим народом који је претрпио стету.Не мозе нико реци да се не мозе направити неки рацун па ко колико мозе нека да...Људи вецерас не смију заноцити у својим куцама док ми остали узивамо у топлим домовима.Доцекацемо у тим домовима и Нову годину и Бозиц.А они?Ако смо људи нецемо дозволити да нам народ у зимском времену остане под ведрим небом!!!

ОДГОВОРИТЕ