Козарска Дубица: Грађани у страху чекају ноћ

Потрес који је задесио сусједну Хрватску, оштетио је суд, општину, школу и још неке јавне и стамбене зграде у Козарској Дубици, али страх који је становништво доживјело много је већи од штете, рекао је за Српскаинфо начелник ове општине Раденко Рељић.

Република Српска 29.12.2020 | 17:40
Козарска Дубица: Грађани у страху чекају ноћ

На улицама се могу видјети грађани који се још увијек не усуђују да уђу у своје домове, иако се приближава мрак, а вријеме је све хладније.

– Са страхом и језом ишчекујемо ноћ. Плашимо се, све нас ово подсјећа на рат – каже Сретен Павловић, Дубичанин, који је био у свом стану кад се земља затресла.

Каже да је у његовој стану пукао зид, да је цијела зграда “плесала” и да му се чинило да све то траје читаву вјечност.

– Нисам сигурна да је паметно да преноћимо у свом дому – каже Сретен.

Његова суграђанка Јована Кнежевић била је на свом радном мјесту у дубичкој филијали АПИФ-а, кад се све затресло, а канцеларију испунила прашина и лом.

– Инстиктивно сам се сакрила под шток од врата, и чим се мало смирило побјегла сам напоље – каже Јована.

Начелник Рељић је потврдио да нема људских жртава, а да је материјална штете највидљивија на старијим објектима, у које спада и већина јавних објеката, зграде општине, суда, дома здравља, појединих школа. У старијим објектима су из предострожности искључени и струја и вода.

Рељић је за вечерас најавио сједницу Кризног штаба општине и додао да ће се већ сутра кренути у процјењивање штете.

(Српскаинфо)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

!!!

29.12.2020 19:37

И сад на том терену, на Трговској Гори ваздусном линијом близу Петриње це дрзава Хрватска да гради складисте нуклеарног отпада, а под земљом каква је ситуација у смислу сигурности од неоцекиваних разарања на том терену сам бог зна? За то вријеме ''Србском цлану предсједниства БиХ'' је приоритет Пељески мост.

ОДГОВОРИТЕ