Још један покушај продаје имовине “Житопромета”

Одбор повјериоца бијељинског „Житопромета“ у стечају донио је је одлуку да по други пут, смањујући цијену за милион марака, покуша продати непокретну имовину предузећа.

Република Српска 15.12.2020 | 17:25
Још један покушај продаје имовине “Житопромета”

Подсјећамо, у октобру се одржала прва неуспјешна лицитација продаје имовине „Житопромета“.

На прошлој продаји имовине процијењена вриједност је била 9,4 милиона КМ, а овај пут та цифра је смањена и износи око 8,5 милиона КМ.

Рок за за пријаву понуда је 15. јануар 2021. године.

Проблеми у некадашњем бијељинском гиганту појавили су се прије двије године, када је у овој компанији било запослено 114 радника.

„Житопромет“ је у стечају од децембра 2019. године, а суд је тада утврдио да ова фабрика у Бијељини не обавља пословну дјелатност од новембра 2018. године.

Проблеми су трајали око годину дана, а отварање стечаја омогућено је заједничким ангажманом синдиката радника и инвеститора, али и представника некадашњег већинског власника Слободана Павловића, који се нису бунили против овог рјешења.

Укупно пријављена потраживања повјерилаца бијељинског  “Житопромета” износила су око 13 милиона КМ, дио их је оспорен, а за дио су покренути судски поступци.

На рочишту одржаном у фебруару ове године стечајни управник “Житопромета” је признао потраживања од 6,2 милиона КМ, а од тог износа “Павгорд” из Фоче има разлучно право на износ од 4,8 милиона КМ, док је имовина предузећа процијењена на 11,5 милиона КМ.

Дио имовине предузећа “Житопромет” Бијељина је раније купила компанија “Павгорд” из Фоче, која је показала интересовање за куповину и остатка имовине стечајног дужника.

(Цапитал)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

него

15.12.2020 17:01

близи нам се метла па дај ста дас

ОДГОВОРИТЕ
Name

Галеб

16.12.2020 22:05

Ту и нема радника ,да имају радници пројерали би Те криминалце који атакују на њихову имовину то И’м је Југа оставила у аманет , И водили би своје предузеце како знају и умеју Без криминалаца

ОДГОВОРИТЕ