Вархељи позива Подгорицу да повуче одлуку

 Европски комесар за проширење и политику сусједства Оливер Вархељи поздравио је одлуку Владе Србије да повуче одлуку о протјеривању црногорског амбасадора Тарзана Милошевића и позвао Црну Гору да учини исто.

Регион 30.11.2020 | 07:59
Вархељи позива Подгорицу да повуче одлуку

Он је на "Твитеру" написао да су поштовање добрих комшијских односа и регионална сарадња темељи проширења ЕУ и процеса стабилизације и придруживања.

Премијер Србије Ана Брнабић рекла је синоћ да ће Србија повући одлуку о протјеривању амбасадора Црне Горе у Србији Тарзана Милошевића, те да је дошло вријеме за пријатељство са Црном Гором.

"Председник Србије Александар Вучић је мене и министра спољних послова Николу Селаковића позвао да се консултујемо... Председник нас је замолио да размотримо ову одлуку. Одлучили смо да повучемо одлуку о протеривању амбасадора Црне Горе", рекла је Брнабићева.

Црна Гора је у суботу прогласила амбасадора Србије Владимира Божовића персоном нон грата у тој земљи, због, како је образложено, континуираног мијешања у унутрашња питања Црне Горе. Србија је синоћ одговорила реципрочном мјером, ускраћујући гостопримство амбасадору Црне Горе Тарзану Милошевићу.

(Срна) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Рома

30.11.2020 07:13

Старо црногорско име "Тарзан".

ОДГОВОРИТЕ
Name

протеривање

30.11.2020 07:35

најгореје када тудјин дојде да поставља ред у куци такосу радили и разбили онакву дрзаву у којој није било тесно ником и направили банана дрзаве где они своје дјубре продају и цине своје пасалукеуз помоц дрмократије

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре протеривање

30.11.2020 13:37

Шта рече хаха