До чега пријетње и уцјене Додика могу довести?!

Милорад Додик након побједе Драшка Станивуковића за градоначелника Бањалуке пријетио је, застрашивао и уцјењивао Бањалучане. До чега те претње могу довести?

Република Српска 22.11.2020 | 19:42
До чега пријетње и уцјене Додика могу довести?!

Показало се да 51 хиљада људи може да замисли Драшка Станивуковића као градоначелника Бањалуке. Показало се да је Бањалука гласала за промјене. И умјесто да Милорад Додик тражи кривца у вођењу своје политике, кривца види у народу. Љут због подршке коју су грађани Бањалуке дали Драшку Станивуковићу, Милорад Додик им је отворено запријетио, да ће Бања Лука бити ускраћена за бројне инвестиције и субвенције које се додјељују са републичког нивоа. 

"Да видимо како ће финансирати градско гријање које смо ми субвенционирали сваке године. Зашто би онда то РС радила, имамо ми и друге општине гдје треба помоћи да се грије. Имамо нека друга мјеста која морамо. Прекинућемо све инвестиције са републичког нивоа, док не видимо на који начин ће се град даље политички развијати и односити. Али у сваком случају мислим да дефинитивно хоћу да кажем да је ово велика грешка оних који су сматрали да имају само своје право на овај начин", рекао је предсједник СНСД-а Милорад Додик. 

Чињеница је да Милорад Додик нема никакве надлежности за изречене пријетње. Али, чињеница је да је небројано пута показао да његову вољу извршавају и предсједник Владе и министри у Влади РС. Скандалозно, али није изненађујуће, указују у Хелсиншком парламенту грађана Бањалуке. 

- Бањалучанима, али и грађанима Босне и Херцеговине, доста је страха, и Станиувковић је доста добро рекао да се не треба више да плашимо- каже Александар Жоља из Хелсиншког парламента грађана Бањалуке. 

Лидер СНСД-а је показао је колико код нас власт није подијељена – а требало би, односно, морало би да буде на законодавну, извршну и судску. Додик је врло често све и судија и извршна власт и предсједник – наступа по потреби у свим улогама.

- Ово је већ други изборни циклус у коме његова партија губи у Бањалуци у изборима за појединачне функције. Разумијем да је нервозан, али то показује и каква је реакција једног лошег губитника - каже Драган Тодоровић из Центра за људска права.  

Свако вријеђање Бањалука би могла поново да казни. Већ за двије године. Јер и ови избори су показали да се није толико бирало, колико се кажњавало!

(БН) 

Коментари / 44

Оставите коментар
Name

Добој

22.11.2020 19:06

Народ трази промјене, али це брзо да слети с власти свако онај ко мисли да мозе само измјене на нивоу фотеље извести. Сваки следеци мораце много висе да ради.

ОДГОВОРИТЕ
Name

075

22.11.2020 19:55

Странци то могу ријешити врло брзо у цијелој БиХ! Како? Само да "троглавој немани"(Сда, СНСД и ХДЗ) не дају више кредита за њихове "ухљебе" и одмах би било као у пјесми култне групе "Црвена јабука"...."зову нас(народе) улице идемо напоље(на свргавање тирана, множина)"

Name

цобер

22.11.2020 21:30

могу га довести до пјесме "угасицу ти гријање" на јутјубу хахахахах

Name

Ре 075

22.11.2020 22:24

Иди у шуму медо ........

Name

Који странци

22.11.2020 23:15

Који странци, јел они кад уведу санкције против Лукасенка и Путина, јер багру млати ви их онда проклињете, оптузујете за геноцид по свијету и јос стоста? Да уведу санкције насима ови би успјели кроз медије од вас истих јос и подрску добити. Уз њих би ви јос и гладовали и поносилу се херојством против "злог " Запада. Исто тако би и са "насим" Слобом кад су санкције увели. Нас народ, ми, нисмо бас несто искрени

Name

Ипе

22.11.2020 23:25

Само да ова "одлазећа администрација" оде и додје Бајден,миле це бити на коњу

Name

НЕК ИСКЉУЦИ ГРИЈАЊЕ

22.11.2020 23:56

ПА ДАЈТЕ ВИСЕ. НЕМА ГРИЈАЊА. ПА СТА. СИСЛА СЕЉАЦИЈА У ГРАД ДОЈУЦЕ СЕ ГРИЈАЛА ФИЈАКЕРОМ ПА САД КАО ГОСПОДА. ХОЦЕ И ГРИЈАЊЕ.

Name

За 075

23.11.2020 09:17

Што странци? Јесмо ли ми нека нижа, закржљала раса па не знамо, и неможемо сами рјешавати своје проблеме и бринути о себи? Странци су ово све и закували, и нек нам више не "помажу" нек иду одавде! Сиктер!

Name

Ста и како

22.11.2020 19:06

ПОБЈЕДА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

22.11.2020 19:22

Сматрам да је и сам Додик изложен пријетњама и уцјенама од странаца. Али то ни мало не оправдава што он друге томе излаже.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ко да трпи

22.11.2020 19:24

Лако је из неких “сигурнији “позиција “чекати изборе “за двије године него сто је позиција незапосленог исцрпљеног гладног незаштићеног грађанина цекат двије године и припремати се за изборе.Сасвм би било нормална оцекивана реакција грађана престанком епидемије и доласком бољег времена.Јер ако смо свјесни људи “господин” Додик ће своје области притиска и уцјена сигурно настојати да оствари. ЗБОГ ТОГА ПЕРИОД ОД СЕДАМ ОСАМ МЈЕСЕЦИ ЈЕ ОПТИМАЛНО ВРИЈЕМЕ А И МАКСИМАЛНО ЗА СЛАЊЕ КРИМИНАЛНЕ ВЛАСТИ У ИСТОРИСКУ ПРОШЛОСТ И ОДГОВОРНИХ ЗА КРИМИНАЛ И КОРУПЦИЈУ У ЗАТВОРЕ КАО И ОДУЗИМАЊЕ КРИМИНАЛОМ СТЕЧЕНЕ ИМОВИНЕ!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реган

22.11.2020 19:27

Биће ово тешка борба са сектом,али не треба се плашити,све су то јајаре,доста је вас мафијаша,секташа.Вријеме је да се обрачунамо.Народе Бања Луке,бањалучани,само без страха,доста је .Биће тешко јер је багра која нема везе са Бања Луком окупљена око секте,знају они на кога мислим.Више нас је!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

22.11.2020 19:39

Онај ко је знао изборити се са сектом на овим изборима тај сигурно зна и како даље

Name

Лака

22.11.2020 20:13

Ре Реган.. Мислим да страха никада није ни било јер да би се некога бојали тај мора бити јачи и моћнији а ови из власти су обични мали љигавци који су схватили менталитет дијела народа. Морају се још пробудити борци и нарочито студенти којима нема будућности ако ниси у систему власти. То им је Додик јасно рекао....

Name

Упитник%

22.11.2020 19:32

Народ казе ..Пас лаје вјетар носи,али кад пси поцну да уједају а неки вец поцињу онда то није добро

ОДГОВОРИТЕ
Name

Антифашиста

22.11.2020 19:34

Додик је свјестан да ће наредне изборе изгубити зато ће у периоду до избора испровоцирати међународни фактор да га санкционисе да би имао алиби грађанима да каже “да он хоће добро народу и РС али му недају странци “самим тим поступком би се сметнула са ума (сто је његов циљ)главна његова замисао да задржи криминалом стечени новац и избјегне затворске казне због очигледних криминални радњи и корупције!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тако је антифа

22.11.2020 23:24

Јос це народ уз њега и гладовати и дицити се херојством кад он упрегне медије и поцне са народом управљати, о угрозености. То код нас увијек пали. А Запад је за нас увијек агресор.

Name

обецање лудом радовање

22.11.2020 19:38

Додик је много закораци и много себи узео за право умислио да он мозе све е сад када народ изразава своју зељу и вољу он демонстрира силу а то није добро и мозе даму се о главу обије ,јер близе се избори ...2022 је на прагу бице сваста насилство није добро досло никоме ..јер казу ..јебес краву која да десет литара млијека и удари ногом и проспе све,тако и он све обецава а на крају том истом народу ако неце по његовом пријети ,,то није добро

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радивоје

22.11.2020 19:43

Сада цемо да видимо ста це пдп да уради у Бања Луци. То им је испит који полазу пред градјанима. Сада су власт, па цемо их за 2 године оцјенити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

22.11.2020 19:43

Не млатите празну сламу и не замајавајте се. Додик није нимало наиван и за двије године окренут це ситуацију у своју корист. То је показао пуно пута да мозе и да се извуце кад сви мисле да је готов. Опозиција умјесто сто ликује и слави побједе треба да се спусти на земљу па да реално виде своје могуцности, засуцу рукаве и поцну радити. Двије године це брзо проци, а кад продју избори дзаба је прицати купио, покрао, нисмо могли итд. Ста знаци градонацелник Бања Луке и Биељине без сигурне скупстинске вецине? Не знаци ниста, а власт це наци модалитете да улазе у те градове заобилазеци градонацелнике и јацајуци опет тако своје позиције. Промјена јесте добро досла, али два цовјека без подрске теско ста могу урадити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

22.11.2020 20:09

У ЦГ исто било...побједа је наша.Мило Ђукановић има још двије године да влада.Лакташенко је можда изгубио битку али двије године још је на власти.

Name

Бањалука

22.11.2020 20:16

Сви ће подржати Драска! Опозиција, посебно СДС је прејак,није им ПДП узео пуно гласова.Драско је у одличним односима са Јеленом а посебно са Бореновицем и Црнатком.

Name

ЈС

22.11.2020 20:45

Шта ћеш ти оцјењивати,Радивоје?Шта ће моћи урадити ако нема скупш.већину!Урадио би пуно зауставио би грађ.мафију,криминал довео привреднике,отварао фабрике а не трошио паре у глупости!Мали је опасан!

Name

Ре

22.11.2020 21:04

Не видим ја пуно ликовања. Добила је можда опозиција више него што се надала. Чињеница је да резултат показује да народ ове више не жели а, колико знам, мало ко се успио вратити на трон када звекне....

Name

Ре Бањалука

22.11.2020 21:21

Ма Миле добија сљедеће изборе. Коалициони партнери су му поуздани, односи унутар странке фантастицни, посебно између Тегелтијиног клана и групе око Радојичића. Уз Милину сталоженост и досадашње резултате на социјалном плану побједа му је сасвим сигурна.

Name

Петар

22.11.2020 19:56

Дудук је спрдња од политичара, више је штете и срамоте народ имао од њега него користи. Народ у Републици Српској се више радује ослобођењу од његовог режима него лијеку против короне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре петар

22.11.2020 23:58

Које штете? Што га не тужиш у име народа кад већ пишеш у народно име?

Name

вра-цам,

22.11.2020 20:00

Народе у РС пробудите се вец једном, недозволите да вас пласи један лазљивац. Он ја данас овакав, а сутра онакав. Он се изтвлаци иказе да се је са њим изманипулисало кад је у питању његова греска. Тај тип зели само власт и фотељу, бас га брига за народ и дрзаву, избаците га из дискусије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рамбо

22.11.2020 20:02

Немозе баја висе ниста окренути у своју корист,то је дефинитивно јако болестан цовјек!Сам је створио такав систем који це се урусити сам од себе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

22.11.2020 20:13

Само ће се њему још више рогови савити. Нико још није побиједио народ па неће ни један лопов, лажов и сеоски манипулатор Бурле. Живи били па видјели. Смрт фашизму слобода народу. Народ Бања Луке је изабрао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За бања луку

22.11.2020 20:27

До нове победе СНСД и Милорад Додика

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бњ

22.11.2020 20:31

Људи време је да се мења све..Ево ја радим у дрзавној фирми ал је доста свега. Понаса се као да је ово све његово власниство, немамо право да каземо ста мислимо у страху.Престанимо се пласити висе ујединимо се сви 2022 и да конацно имамо зивот какав сви заслузујемо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

22.11.2020 23:56

Дај отказ! Не трпи више

Name

Ре ре

23.11.2020 06:35

Цуди ме да ниси рекао: коме се не свидја нек иде одавде.

Name

Тачно

22.11.2020 20:37

Није се бирало него кажњавало,једна бахатост кажњена нажалост другом бахатости толико обецања без материјалне подлоге ријетко виђено. Додик ако је ово говорио као шеф странке је сасвим легитимно,можда низак ударац,а и њему је таквих удараца упућено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петра

22.11.2020 20:40

Драги људи, немојте се заваравати да ће бити лако побиједити СНСД за 2.године. Преко 200.000 гласова је освојила та странка. Сам Драшко са Вуканом и Јеленом, то није довољно. СДС је поторио ове изборе, ПДП чупа напријед наведени двојац. Додика су збуниле анкете, мислим да ће додати максималан гас 2022., поготово што Игор може да се кандидује за једну од двије кључне функције.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Покрала

22.11.2020 22:09

И овај пут П О К Р А Л А. Народ их презире. Јос несто а када догори а догорило је, јадан не био ко те пита за странку а камо ли колико је освојила или покрала. Сасвим свеједно.....

Name

Овако

22.11.2020 22:02

Волим што је БН ставио тест сабирања до 20, да би се могло прокоментарисати. Зато више нема коментара Додикових гласача.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Овако

23.11.2020 06:41

Напротив, мисли се да у оне 42 опстине знају бар сабирати до 20.

Name

Ре ре Овако

23.11.2020 15:06

Аха, знају до 42 да сабирају. А зато Додик увијек каже 42+3 општине. До 45 нису стигли. ;)

Name

На Балкану

22.11.2020 22:06

Се ваљда зна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борис

23.11.2020 08:14

Додик не схвата да народ финансира њега, а не обрнуто. Додик не схвата да он није Р.Српска. Додик не плаћа из сопственог џепа, већ троши народни новац. И на крају крајева додик треба да ради за народ, а не да народ ради за додикову породицу и њега

ОДГОВОРИТЕ
Name

Р.романија

23.11.2020 14:35

Не могу да вјерујем да градјани не препознају слано и слатко....колико пријетње...зашто...додик не воли ни једног градјанина јер му се измичу количине новца незаконитог наравно а примиче судњи дан и одговорност..пријети свом народу па какав је то предсједник..устаје напаћене душе докле мислите живјети као слуге у својој земљи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

за бн

23.11.2020 16:44

Не серите висе и тај има златне руцке у куци,јадна сиротиња са вама исти сте сви.Кад је додо престао плацати идемо другим путем.

ОДГОВОРИТЕ