Гацко: Драшковић донирао вриједан апарат Дому здравља

Родољуб Драшковић донирао савремени ултразвучни апарат Дому здравља у Гацку

Република Српска 12.11.2020 | 13:20
Гацко: Драшковић донирао вриједан апарат Дому здравља

Фондација “Родољуб Драшковић” донирала је савремени ултразвучни апарат Дому здравља „Проф. др Саво Бумбић” у Гацку. Апарат је од велике важности за све становнике Гацка, који до сада нису имали прилику урадити прегледе овим дијагностичким апаратом у свом граду, а његова вриједност је 50.000 КМ.

Донација је реализована као резултат састанка господина Драшковића са челним људи општине Гацко, на којем је упознат са проблемом недостатка значајног дијагностичког апарата у овдашњем дому здравља.

“Можемо слободно рећи да је ово најзначајнија и најврједнија донација за наш Дом здравља и зато су господину Драшковићу неизмјерно захвални и радници наше здравствене установе као и сви становници Гацка.

Напоменућу да имамо оспособљене кадрове за рад на овом апарату, тако да грађани више неће морати ићи на прегледе у друге удаљене здравствене центре.

Као директор ове установе обраћала сам се и РиТЕ “Гацко”, али нажалост они се нису удостојили помоћи око набавке апарата, а ни око било које друге медицинске опреме у овом јако тешком периоду пандемије вируса корона”, изјавила је директорица Дома здравља Вера Тепавчевић.

Она се захвалила и “Термоелектро”а.д. Брчко и фирми “Босна-монтинг ” из Приједора које су за набавку апарата издвојиле по 500 КМ и нагласила “Фирме из Брчког и Приједора разумјеле су наш проблем и помогле нам, а гатачки гигант није, и нека им то служи на част”.

Задовољство нам је што смо били у прилици да помогнемо, а Фондације „Родољуб Драшковић“ се нада да ће ова донација запосленима олакшати рад, а грађанима Гацка обезбиједити квалитетну и правовремену дијагностику” огласила се, овим поводом, Милица Миљановић у име Фондације.

Господин Драшковић је у више наврата раније истакао да ће инвестирати у Херцеговину и отворити значајан број радних мјеста уколико на наредним изборима побиједе оне политичке снаге које су у могућности да обезбиједе здраву политику у сваком тренутку.

Родољуб Драшковић је оформио Херцеговачки народни покрет који заједно са Српском демократском странком, ПДП-ом и другим субјектима чине окосницу покрета за препород Херцеговине и Републике Српске.

(ИСТОК)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Децко

12.11.2020 12:46

Дијагностикује ли ковид 19? Питам зато сто нигдје не могу висе процитати да људи обољевају и од других болести! Ако не дијагностикује корону, не вриједи ниста!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ста и како

12.11.2020 12:51

Честитам... Људси потез

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ацо

14.11.2020 12:02

Тацно. Рука која даје никад неце бити празна. И сам сам такав не дајем сто имам вец зато сто знам ста знаци немати.

Name

Тендер

12.11.2020 13:36

Господине Драшковићу, правите велику грешку, овде је Народ навикао да све плаћа а ви га навикавате на супротно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бобек

12.11.2020 13:39

Има да му стопе љубе сви херцеговци. Све што имају у цијелој Херцеговини направио је нешто мало Тито а све остало господин Драшковић. Ух, извињавам се и Лука Петровић је нешто направио али само он има приступ том здању. Нисам њега требао спомињати јер само сам покварио све ово до његовог помињања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

12.11.2020 16:40

Вукоту за одборника.

ОДГОВОРИТЕ