Поступак против активиста групе ПЗД враћен на почетак

Због дешавања испред Народне скупштине Републике Српске 2018. године, данас је у бањалучком Основном суду почело суђење против 20 чланова групе “Правда за Давида”. Читав процес окарактерисали су као бесмислен, будући да још увијек нема помака у истрази о убиству Давида Драгичевића. 

Република Српска 11.11.2020 | 13:26
Поступак против активиста групе ПЗД враћен на почетак

Ново суђење члановима групе “Правда за Давида”. Овога пута, због дешавања испред Народне скупштине РС. На терет им се, кажу, ставља да су 17. децембра 2018.године одржали непријављен скуп, реметећи тако јавни ред и мир.

Члан ове групе Озрен Пердув, наводи да су се тада спонтано окупили са намјером да искажу незадовољство због предлагања новог, односно старог  министра унутрашњих послова РС Драгана Лукача на ту фукцију. 

“Тог дана је на дневном реду било одржавање посебне сједнице НС РС на којој је био избор нове Владе РС. Ми смо до посљедњег момента мислили да ће постојати имало мозга и разума да Драган Лукач не буде предложен као нови министар. Нажалост, то се није десило до 18 часова када је био наш свакодневни скуп на Тргу Крајине.

Знате већ због чега је био уназад неколико мјесеци након тога. Пошто се то није десило, и пошто је Драган Лукач и даље остао кандидат за министра, ми смо одлучили да своје незадовољство на миран и достојанствен начин покажемо испред Народне скупштине РС.

Овдје се као оштећена страна позива Драган Лукач и ми ћемо тражити од суда да позове Драгана Лукача и да га питамо да ли је заиста био угрожен од свих ових људи иза мене. Ако јесте био угрожен, једва чекамо да то изјави у суду”, рекао је Пердув.

Пердув подсјећа да је једно рочиште одржано у новембру прошле године. Како наводи,  Основни суд је донио одлуку о обустављању поступка. На то се жалио МУП РС, а Окружни суд је прихватио њихову жалбу и поништио рјешење Основног суда и вратио процес на поновно одлучивање.  

“Нама је донекле И драго да покажемо бесмисао овог процеса и да све ово извргнемо руглу, јер ово је заправо један цирцус. Ми смо давно рекли да све ово личи на један ”Кафкин процес”, гдје ми уопште не знамо зашто смо овдје дошли и не знамо уопште од чега се бранимо. На крају крајева ми не долазимо овдје да се бранимо од нечега, већ да покажемо сву суманутост овог процеса који је друга страна покренула против нас", наглашава Озрен Пердув.

Из групе “Правда за Давида”, поручено је да је бесмислено судити њима који траже истину и правду, док су тога још увијек поштеђене убице, налогодавци и они који заташкавају убиство Давида Драгичевића. 

БН ТВ

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Папакланд

11.11.2020 12:32

Оцигледно да налогодавце и изврситеље убиства стити "закон", али злоцин не застаријева никад!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

11.11.2020 12:53

Само промјеном власти мозе бити помака опет понављам Мозда.Али док су ови на власти то остаје јавна тајна.

Name

СелманКРИМИ

11.11.2020 13:18

Тренутно могу шта хоће а од народа зависи да ли ће моћи докле хоће? Криминал у институције РС је увео Џери С. као Министар НЕправде и за корупцију коју је проводио награђен је нестварно високим положајем одакле нажалост и даље "диригује"?

Name

Посматрач

11.11.2020 13:39

Чуј спонтано окупили!? Нема у политици ништа спонтано.

Name

Добој

11.11.2020 13:43

Срамота за РС, срамота за Европу и цијели свијет! Ститити убицу, а остеценог прогањати. То се зове демократија .. фуј...

Name

Маx

11.11.2020 16:45

Правда за Давида!Наравно,свима је јасно,док су ови ликови на власти неце бити никаквог помака у истрази јер на томе и не раде.Зато морамо масовно изаци на изборе и послати их на сметљисте историје.

Name

Лана

11.11.2020 13:02

Позивају се људи ни криви ни дужни на суд,а не позивају они који су учествовали у убиству и блаћењу на прес конференцији убијеног младог студента Давида Драгичевића. Срамота и за суд и за Републику српску. Правдо гдје си,имали те.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Познавалац прилика

11.11.2020 13:03

Доће ускоро и вама бандо крај. Правда за Давида!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Голијат

11.11.2020 13:48

Бурле, бице боље да не излазис из мисије рупе пред постено градјанство РС!

ОДГОВОРИТЕ
Name

11.11.2020 14:30

КО ЈЕ ПОРЕМЕТИО ЈАВНИ РЕД И МИР МУЧЕЋИ И УБИЈАЈУЋИ ДАВИДА И НИЈЕ ВАС СРАМОТА ДА ИСТРАГЕ НЕМА, НЕМА ОБЈАШЊЕЊА КАКО ЈЕ ДАВИД НЕСТАО И ТО НЕ СМЕТА НАШЕИМ ИНСТИТУЦИЈА МА?! ПРАВДА ЗА ДАВИДА И ЏЕНАНА И СВА НЕ РАСВИЈЕТЉЕНА УБИСТВА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

11.11.2020 14:55

Има ли сигурности у држави у којој министар унутрашњих послова има регуларно завршену средњу школу и курс за полицајца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свашта

11.11.2020 15:08

Наравно да је био угрожен, угрожена је била функција, моћ, слава, новац, привилегије...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зага

11.11.2020 15:08

Ако хоћеш да се увјериш каква је нека држава,погледај колико је невиних у затворима,а колико убица,криминалаца и насилника на слободи,па чак и у власти.Толико!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

НЕНА

11.11.2020 20:42

Правда за Давида,Правда за Дзенана,Правда за Проле Дразенка,Правда за сва затаскана убиства

ОДГОВОРИТЕ