Сатлер: У БиХ прави тренутак за уставне промјене

Шеф Делегације ЕУ у БиХ Јохан Сатлер сматра да је у БиХ прави тренутак за уставне промјене, истичући да је свака земља која је постала чланица ЕУ морала проћи кроз те промјене.

Република Српска 06.11.2020 | 10:57
Сатлер: У БиХ прави тренутак за уставне промјене

Није то нешто прљаво и нечувено, већ уобичајена ствар која ће се морати десити и у БиХ, само је питање када рекао је Сатлер за данашње сарајевско Ослобођење.

Подсјећајући да се у мишљењу Европске комисије врло јасно говори о чланству БиХ у ЕУ које није компатибилно са пренаглашеном улогом међународне заједнице, шеф Делегације ЕУ констатовао је да то важи и за Уставни суд.

Према његовим ријечима, странци у Уставном суду БиХ неће бити могући оног момента када БиХ буде требала да постане чланица ЕУ, за шта оцјењује да је још далеко.

Сатлер је поручио да БиХ не може бирати шта јој се свиђа или не свиђа од 14 приоритета које је усагласило 27 земаља чланица ЕУ.

– Морамо видјети истински ангажман у свих њих 14. Могу разумјети да је динамика другачија, да су нека питања захтјевнија, нека мање, али није то никаква научна фантастика. Све су то ствари које су оствариве – истакао је Сатлер.

Он је додао да нема попуштања када је ријеч о владавини права и да се ту мора видјети напредак.

– Сви причају о кандидатском статусу, али без искорака у области владавине права, гдје је први корак провјера интегритета носилаца правосудних функција, нема кандидатског статуса – рекао је Сатлер.

Шеф Делегације ЕУ нагласио је да су праведни избори за ЕУ дословно темељ сваког друштва, сваке земље, поготово оне која тежи да постане чланица и да је потребно пажљиво размотрити све наводе о евентуалним изборним преварама.

(Срна)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Ипе

06.11.2020 10:11

Да се одрекне странаца у уставном суду и да их попуни Додик и цовић Да се укине ентитеско гласање. Да се престане пљацкати преко јавних набавки Па зар стварно мислите да цемо то спровести,својом вољом?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Антифашиста

06.11.2020 10:21

Сто се Прије схвати и ПРИХВАТИ о Чему је господин Сатлер излагао боље за све људе у БиХ. Истовремено “разумијем”приче и поступке владајуће клике која на све начине настоји продужити свој опстанак на политичкој сцени и тиме се “наградити” из народних средстава стављајући средства у своје џепове Крађом !!ОЛОВКЕ У РУКЕ ПРЕПОЛОВИМО ЛОПОВЛУК ДА ГА СЕ МОЖЕМО РИЈЕСИТИ 2022!СРЕТНО !!ЗДРАВИ И ЖИВИ БИЛИ ГДЈЕ ГОД БИЛИ!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

06.11.2020 10:25

'сад' и 'одмах' су увијек прави тренутци ако це ици на боље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Догодине у Призрену!

06.11.2020 10:41

Сад кад СНСД пада ондак је прави тренутак! Прије него што патриоте заузму функције! Прије него што наши стручњаци и учени људи дођу у позицију да поправе оно што су комуњаре по налогу запада уништавале! Таман кад смо кренули да се ослобађамо од ваших марионета, ви крећете у умјетна препирања са својим пуленима, који као бране Српство! Ништа вам то доњети неће! Престаје ваша владавина на овоме простору! Без јаких САД, ЕУ ће се препирати још више са Русијом а ми за никога нећемо изигравати пијуне. Бићемо мудри и све отето мирним путем враћати док се ви свађате. Зато Срби моји као браћа у ЦГ! Оловком ко слободе и препорода!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прво

06.11.2020 10:47

Нови изборни закон.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

06.11.2020 10:56

Гос, Сатлер нешто рече и да 300 мил, таквој власти , понављачи ђаци, дај већ нешто конкретно, пусти празне приче слушамо 25год, то ви и хоћете ,имате џаба покусне куниће ,тамо код себе морали би то платити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зналац

06.11.2020 11:12

Хаха, видим како покрадени избори у Америци немају везе са нама. Па јос није ни заврсено бројање , а глобалисти вец крецу у разарање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

06.11.2020 11:24

Наравно да је прави тренутак за уставне промјене сад кад је Србска добро задузена а задузење јос расте јер корона вирус удара по привреди. Ово сте све планирали и радили на томе задњих 20 година и сад кад Додик нема се где висе задузити и зависи од васих кредита и сад кад га мозете уцјењивати сад је прави тренутак за уставне промјење.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кеш лова

06.11.2020 11:39

Надрља народ својим лошим животом у режиму РС,то је требало давно спровести прије твог доласака у РС и БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

06.11.2020 11:55

С обзиром на то да се ни постојећи устав не поштује, ко нам може гарантовати да ће са евентуалним промјенама устава бити другачије?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Душан

06.11.2020 12:19

Тајминг за промјену Устава се назире врло брзоРС нема лове ММФ најавлује кредите тек идуче године ал уз обавезе које се не могу испунити наводно......Даби се избјегли социални немири услиједити че прихвачање ставова ЕУ.Укидање е нтитетског гласања сређивање судства.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Квемпо Петровић Загорски

06.11.2020 15:01

То што ће Срби из Српске казнити породицу Додик зарад уништавања Српске, то не значи да ће Српска бити предата у руке ЕУ нациста те достојним насљедницима есес ханџар дивизије и усташа. То значи да Српска креће путем оздрављења. А кад врате "Додици" што су опљачкали у парама, имању, затворским казнама и месу народу Српске, онда их водите у ЕУ да вас контаминирају радиоактивном глупошћу, лоповлуком и папанлуком.

ОДГОВОРИТЕ