Група Турака демолирала цркву у Бечу

Млади Турци упали су у цркву Антуна Падованског у Бечу и уз повике "Алаху акбар" демолирали унутрашњост, поломили клупе, исповедничке кабине и литургијске предмете. Канцелар Себастијан Курц осудио вандалски напад и затражио "крај погрешно схваћене толеранције" према исламу.

Свијет 31.10.2020 | 15:41
Група Турака демолирала цркву у Бечу

Упад у цркву догодио се јуче у бечкој општини Фаворитен. Свештеник је позвао полицију, која је брзо стигла на лице места, али су се младићи већ разбежали.

Богомоља је након напада затворена. Око цркве је много младих људи, док се на игралиштима може чути само арапски и турски језик.

Једна пролазница из Француске каже да су млади стално у групама, по десетак њих, и да се не усуђује да им се обрати.

Међутим, имам Рамазан Демија каже да је дошао пред цркву да разговара са свештеницима, али да му нико не одговара на позиве.

Вандалска акција у Бечу изведена је у знак протеста због тога што француска влада одбија да забрани објављивање "бласфемичних" карикатура у листу Шарли Ебдо.

Црква Светог Антуна Падованског је у општини Фаворитен, за оне који познају Беч, у парку код Ројманплаца.

Сам Фаворитен се већ дуго налази у фокусу бечке полиције због учесталих обрачуна у исламском миљеу.

Са око 200.000 становника, Фаворитен је најмногољуднија бечка општина. Од тог броја близу половине је мигрантског порекла, по статистикама највише Срба и Турака.

Свакодневна статистика, она која се провлачи кроз медије и ад хок изјаве политичких представника, обично под "Турцима" мисли на све муслимане.

Разлог за такво поједностављивање је често брзина, али у случају општине Фаворитен и политичка процена.

Већ неколико месеци, из аустријског Министарства унутрашњих послова отворено оптужују турског председника Ердогана да индиректно подбуњује младе муслимане у Аустрији, тиме што им даје подршку за одбијање интеграције и изградњу паралелних друштава.

У проценама о организованом исламизму, Фаворитен обично заузима проминентно место у изјавама аустријске и бечке полиције. 

(Тањуг)

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

Циник

31.10.2020 15:15

А када су у БиХ слали вехабије, који су имали своју базу у Бечу, онда је било све ок? Док су им требали , вехабије су биле ок и нико их није дирао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Циник

31.10.2020 15:27

Ко је слао вехабије? Аустријанци? Да ли си озбиљан?

Name

Предраг

31.10.2020 16:15

Центар вехабија за балкан био је у Бечу. Све је у БиХ долазило из Беча. И дад де неко чуди кад се то каже.

Name

Интеграција?

31.10.2020 15:19

Па интеграција није асимилација! Млади Турци знају њемачки језик, раде. То је довољно. Али настојање Аут и др европских земаља да их покрсте, да их направе Аустријанцима или Њемацима више нема везе са интеграцијом, већ са насилном асимилацијом! Не треба све гледати кроз пар људи! То није добро!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Каисеркроне

31.10.2020 15:42

Нико њих не покрстава у западном, демократском свијету у којем постоје људска права. Из тих разлога и напустају своје домовине, бјезе од аутократа типа Ердоган, а послије слусају његову пропаганду. Мислис да наса црква, која је тамо исто тако презент, давно на то неби указала да је то слуцај на Западу?

Name

Правда

31.10.2020 16:23

А шта раде у Бечу ако им не одговара да прихвате њихобу културу и менталитет? Нека се врсте у своју Турску и арапске земље ако им не одговара Европа и желе да буду "поносни" муслимани. Ја сам отишао вани да постанем дио њих и живим ко човјек а не да им србујем, дижем три прста са пивом у руци и тјерам тамо њима неки наш заостали менталитет и нсчин живота. Ко год не жели да буде "нецивилизовани" европљанин и живи овдје гдје су људи похлепни и стало им је само до "дивљег" живота и плата од "300" еура нека се врати у своју пећину у блиском истоку и балкану па нек ужива у "мирном и небеском" животу са дивним стандардом, без корупције и криминала са дивним платама од 2000 еура. Хвала и пријатно

Name

За правда

31.10.2020 22:04

Најбољи коментар данас на цитавом интернету

Name

Фелипе кајтано

01.11.2020 06:43

БРАВО правда. Исти сам такав. Досао сам у њемацку и понасам се у складу са њиховим законом. Није ми лосе. Имам стан, стални посао, и нијемци ме постују и као радника и као цовјека. Мени висе не треба. То је мени довољно. Немам вилу немам базен, немам ауто од сто хиљада еура, ал то немају ни моје колеге нијемци који раде самном. Нек остане овако и ја сам задовољан.

Name

Нострадамус

01.11.2020 11:50

@Правда.Истину говорите овде је слобода и демократија и имас веца права него у родјеној дрзави.Зато ко то не зна да цијени нека се врати одакле је досао.

Name

Геј РС

31.10.2020 15:28

Оног тренутка кад предју одредјени проценат и формирају своја компактна насеља показују право лице. До тада су фини и добри.То је та религија мира. Њихова толерантност најбоље се види на Блиском Истоку гдје готово да није остало хрисцана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Објективно

31.10.2020 15:58

Ви сте потпуно у праву . Кад разговарам са овим насим сто су узели исмам видим да су изгубили толеранцију коју ми имамо. За оне из Азије није ни цудо али је цудо да Европа све то толерисе

Name

Ре

31.10.2020 16:03

Ниције гостопримство не треба злоупотријебити. Они су то урадили. Ако им не одговара Аустрија имају своју домовину и ок.

Name

мими53

31.10.2020 16:07

Спаковати ,па назад у Турску ,Авганистан........или вец одакле су досли. Сирити страх ,и мрзњу медју људима неце проци у старој Европи . Куци ,куци па екберај и Алахуј до миле воље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Митар

31.10.2020 18:24

Све религије су највеце зло на свијету

ОДГОВОРИТЕ
Name

реално

31.10.2020 19:19

Неби се са тобом слозио.Разлике су велике.

Name

јааааа

31.10.2020 22:42

То само турцима може паст на ум,протјерати то све треба из Еуропеее,нек хараче по Истамбулу и Анкари,никакви то радници нису,само зло праве у цијелом свијету...

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Правду

01.11.2020 22:11

Све је тако али највеци проблем сто су били фини па добили Аустријско дрзављанство зене им не раде само дјецу радају и примају дјецији доплатак стан и све помоци од дрзаве а наси богами раде па и зене поздрав

ОДГОВОРИТЕ