"Само се утркују ко ће се више додворити Додику"

"Сви градоначелници, начелница и директори утркивали су се ко ће се више додворити предсједнику СНСД. Једини градоначелник који је изнио примједбе и приједлог је био Зоран Стевановиц из Зворника."

Република Српска 29.10.2020 | 14:45
"Само се утркују ко ће се више  додворити  Додику"

Ово је изјавио доктор Горан Бјековић након јучерашње конференције врха Републике Српске о епидемиолошкој ситуацији.

"Шкрбић, бивши министар здравља, садашњи Декан медицинског факултета у Бањалуци каже да дјеца до 10 година не оболијевају. Установа у Београду "Драгиша Мишовић" прима и лијечи дјецу обољелу од короне свих узраста. Срећом клиничка слика су блаже у односу на одрасле и дјеца добро подносе али оболијевају и преносиоци су болести", истиче Бјековић.

Он упозорава да је све мање здравственог кадра, а све је више уморних и исцрпљених један дио се и разболи, један дио и то квалитетних напустио земљу из познатих разлога или отишао у приватну праксу, тако да сад нису у ковид систему.

"Све нас је мање. А они би да гурну у ватру студенте да као помажу. Ста да буду-портиру.. Доктор који заврши медицински факултет (6 година траје) и положи стручни испит  мозе лијечити болесника и имати пацијента. Студент не мозе.. Од короне умиру и једва на крај излазе искусни оспособљен љекари који се ни тренутка не штеде а студенти само могу бити жртвовани... То је као сто и медицинске сестре покушавају замијенити фризерка а са неким скраћеном од годину дана трајања средњим медицинским школама.. Не мозе то тако господо", поручује Бјековић.

Наглашава да се мора сачувати кадар који је школован и да морају бити плаћени за свој рад.

"Морате чувати и сачувати и задржати докторе и сестре који су школовани и спремни да се боре али морају бити поштовани и награђени за свој несебичан труд. Уморни здравственим радницима морате вратити поштовање и статус и између осталог да би их задржали морате их платити и ставити на приоритет листу, а не политиканте и градоначенике и начелнике", истиче Бјековић и додаје: 

"Видим јуче све људи из СНСД. Зашто нико из струке и из опозиције није био на састанку, нпр. начелник општине Теслић. Који је љекар."

Бјековић наглашава да се сви утркују само у хвалоспјевима Додика и питање је колико он заиста има информације тачне.

"Морају се сад вратити дјеца у школе, јер велики притисак врше родитељи против ове неразумне одлуке да се дјеца онлајн школују. Ако се наставе притисци родитеља бојим се да ће пасти рејтинг поступка СНСД и да је главни то разлог за мјере да се дјеца врате у школе јер притисак и протести родитеља само обарају рејтинг владајуће странке."

"Каже Додик ако се разболе наставници нећемо имати школе ни наставе. Тачно. Ако се још десеткују здравствени радници нећемо имати Републике Српске", закључује доктор Бјековић.

(БН) 

Коментари / 25

Оставите коментар
Name

има

29.10.2020 14:32

Додик сконтао да губи изборе, види народ се буди излази на улице, па одмах повлачи одлуку..воза народ само

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

29.10.2020 14:48

"окупљају се". .... Идеалан мото у сред пандемије.

Name

Пејиц Дарко

29.10.2020 14:52

ГОТОВ ЈЕ !

Name

Семберац

29.10.2020 15:03

Изгубице ко задњих 10 избора

Name

Рузица

29.10.2020 18:44

Зато градоначелник наше бањалуке пуста кума да ради до 23х кладионице а угоститељсе објекте 22х жалосна а истинито

Name

Лука

29.10.2020 14:37

Браво докторе, увијек сте одмјерени и искрени у својим коментарима. Љекар, хуманиста и човјек говори из вас, без политиканства, а то раде они који и на овој несрећи од пандемије, покушавају добити неке поене пред Изборе. Жалосно да пред. једне политичке партије говори и доноси мјере, које би требало да доноси струка. А још жалосније да полтрони- љекари само климају главом, а политичар им одређује шта да раде. Докле смо ми ниско пали, мој народе?;

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненад

29.10.2020 15:09

@Ниско смо пали,али моземо јос низе и идемо у том правцу.

Name

Поздрав из земље Сафари

29.10.2020 14:39

Па о томе се и ради.Уништиш школство и владаш са глупом руљом.Ти се и онако не лијечиш овдје, тако да те заболи нека ствар.У свим ратовима су се прво склањали образовани људи,академици, јер се нису могли шупљом купити.А овдје код нас,мислим на читав Балкан,тежи се томе да се све уништи што ваља.Не треба топлу воду измишљати,узмите најбоље са запада и истока,а не најгоре.Али они са запада узму шта њима одговара,шта је добро за власт,а народ ко ј....Стока ће увијек бити стока.Дај мени и само мени,то је изгледа овдје парола.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пера

29.10.2020 14:43

Овог ЦОВЈЕКА за ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

29.10.2020 15:10

Не боји се Бурле за народ него за рејтинг своје лоповске секте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правда

29.10.2020 15:32

Свака част сколски!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Д

29.10.2020 15:42

Када је прије неколико година Додик отварао ново крило УКЦ говорио је против повећања наших плата и против нашег синдиката. Не знам коју је тад функцију имао, али човек који треба да представља нас СВЕ не либи се да се инати са носиоцима здравственог система. Најгоре је што су му тада у првим редовима аплаудирале наше колеге. Гдје му је сада тај инат и дрскост кад је успио да отјера велики дио здр.радника преко границе?Ја сам свесна да политичарима не треба неко ко је свестан њихових поступака, критичар, интелектуалац. Њима треба идолопоклоник, полтрон, неко ко ће за своју малу корист да се понизи и укаља образ,неко ко ће да им аминује када нису у праву, неко ко ће да скреће поглед. Зато ме и чуде колеге који се у то коло хватају(а и свако друго политичко). Колеге доказујте се у струци, а не у странци! Само тако ће нам народ вјеровати.Не прљајмо наш частан позив политиком.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цар

29.10.2020 16:02

Докторе свака част. Бурле је пуко ко диња. Не зна шта ради,хода ко мува без главе,напада своје министре.Он не зна дал је пошо или дошо.Нико му не ваља,хвата га паника а иначе је параноичан.

Name

!!!

29.10.2020 15:49

Ако је сад по слогану ''окупљање'', по језицкој логици испада да смо као друство све ове године били расути? Да смо тумарали као гуске у магли то свакако стоји и добро је сто то ови из снсд-а овим окупљањем признају. Волио би да неко објасни, какве везе има изјава цеститог доктора из Зворника са изборима у Модрици? Ако се не варам тамосњи избори су се десили 15 октобра, прије 9 дана, бар тако је у камеру рекла кандидаткиња која се овим путем рекламира, а велики водја је у тренутку те изјаве стајао метар иза ње.

ОДГОВОРИТЕ
Name

браво др бијековиц

29.10.2020 16:15

Е свака вам цас доктрое Бијековицу, тако се постује градонацелник, ви сте прави патриота, а прије свега велики цовјек и хјуманист, обицан народ никад неце заборавити васе успјесне операције,затим успјесно водјење протеста за неправедно свргнутог директора зворницке болнице,а бога ми и онда кад сте од куце досли у болницу да спасите рањенике у террористицком нападу на МУП рс зворник

ОДГОВОРИТЕ
Name

БН

29.10.2020 16:19

Купис РТВ таксу и имас 6000км сто си доктор пријатељу залосно али истина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Све је лаж

29.10.2020 16:43

Докторе почни се бавити својим послом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пера

29.10.2020 16:49

Хебес дрзаву гдје молер зарадјује висе од доктора, аутомеханицар од професора, прављацица ноката од инзењера. Пописај се на такву дрзаву. То је додик створио, свака му цаст

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милорад

29.10.2020 17:17

Горана за председника републике

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алиса

29.10.2020 18:54

Браво др.Бјековицу!!!Народ који изабере:лопове,преваранте и издајице,није жртва него САУЧЕСНИК!!(Георге Орвелл).Паметном доста!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рашо

29.10.2020 20:26

Зато је срећа да имамо силу политичара који су дебело, ненормално и неморално плаћени за свој рад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Колега

29.10.2020 21:39

Колега, немате ви кога бранити. 99% колега је кукавички повило главу и покрило се ушима пред политиком. Па, не реагују чак ни на одлуке о ношењу маске које су потпуно супротне егзактним медицинским сазнањима. О чему даље да причамо?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јојо

30.10.2020 10:34

Ја немогу да схватим, како сада одједном нико више не воли Додика. Ви сте га бирали годинама. Сад вам је обецао и Србијанско дрзављансто. Јел ви уопсте знате ста зелите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

30.10.2020 17:33

Гарант је и овај неки кандидат за изборе чим прича о Додику.

ОДГОВОРИТЕ
Name

X-фактор

30.10.2020 18:12

Повуците здравствени кадар из дома здравља. Они нераде ама бас ниста и оно је јадно сто се у Зворнику зове породицна медицина. Онај тим 11 треба на робију како су они нерадници. Инаце ово стање је измисљено за зворницки дом здравља. Неби они мени добили ни 50 км плате а морали би доци на посао... Јадно је ста се ту ради народу

ОДГОВОРИТЕ