Звезда тражи прве бодове у Европи, без Станковића

Уколико желе да презиме у Европи фудбалери Црвене звезде морају да остваре повољан резултат против Слована из Либереца у другом колу групне фазе Лиге Европе.

Фудбал 29.10.2020 | 09:42
Звезда тражи прве бодове у Европи, без Станковића

Четврту сезону заредом екипа из Љутице Богдана игра европско такмичење и други пут покупаће да обезбеди пролеће, односно нокаут фазу.

Претходне две године то је било изузетно тешко због Лиге шампиона, међутим ове су, чини се, противници у Лиги Европе по мери, те није нереално очекивати исти резултат као из сезоне 2017/2018.

Црвено-бели у првом колу оставили су добар утисак у Хофенхајму, поготово у првом полувремену, међутим на крају је изостао резултат.

Овога пута екипа Дејана Станковића игра на свом терену и то против екипе која је на папиру слабија од поменутог немачког тима.

Ипак, то не сме да завара актуелног шампиона Србије, што је на неки начин истакао и Дејан Станковић који неће водити екипу са клупе због искључења у Хофенхајму.

"Либерец је много, много дисциплинована екипа, не жели да ужива у лепоти, јако је директна и то је показала против Гента. Посед лопте је био 72:28 за Гент, а Либерец је добио", рекао је Деки.

Чеси су у првом колу савладали минималним резултатом белгијског представника и на сличан резултат ићи ће у Београду.

"Знамо наш квалитет, иако поштујемо Либерец. Физички су здрава екипа, спремна и не може ништа да их поремети. На нама је да узмемо игру под контролу, да имамо посед и да будемо конкретни", каже тренер Звезде.

Неће водити тим, али Станковић ће одабрати стартних једанаест. Поставка тима не би требало да се разликује у односу на Хофенхјам, што значи да би Звезда требало да игра 3-4-2-1.

Велики плус за Звезду је повратак у тим Мирка Иванића који је видно фалио у претходним мечевима. Катаи је спреман, те ће он играти уз Мирка, а иза Фалчинелија.

Везни реч чиниће Секу Саного и Вељко Николић, док ће као "wинг" бекова бити Милан Родић и, вероватно, Милан Гајић. Постоји шанса да по десном боку видимо и Гобељића, међутим Гајић је ближи првој постави.

Тренер Звезде имаће дилему у одбрани. Да ли ставити ровитог Милуновића или шансу да ти Радовану Панкову?

Под претпоставком да су Дегенек и Ераковић сигурни, Станковић би требало ипак да се определи за Панкова јер Милуновић има проблема са повредом и у згуснутом распореду, тренер не жели да ризикује и форсира ровите играче.

"Европа је лепа за играње. Свака утакмица је притисак, тако је било и када смо одиграли 0:0. Ово такмичење припада Звезди, требало би да уживамо, али имамо циљ – да презимимо у Европи. Притисак је нормална појава. Фудбал је чудна игра, никад се ништа не зна, али урадићемо све да превагне на нашу страну", рекао је Станковић на конференцији за медије.

Либерец јесте савладао Гент и јесу дисциплинована екипа, међутим далеко од тога да су непобедиви или екипа које се треба плашити. После шест одиграних утакмица у домаћем првенству налазе се на петом месту са скором од три победе, ремијем и два пораза.

Екипа тренера Хофтича поразе је доживела против Пардубица и Оломоуца, и занимљиво оба дуела изгубили су на гостовању. Права су домаћинска екипа и на свом стадиону ретко испуштају бодове, међутим у гостима то баш и није случај.

Тренутно гледају у леђа Оломоуцу, Плзењу, Славији и Спарти из Прага, те су изабраници Дејана Станковића сигурно обратили пажњу на мечеве у којима је Либереце поражен како би видели који је прави рецепт против њих.

Слован је екипа која у редовима нема звучна имена, али поседују талентоване момке, попут Садилека и Матушека, знају како да играју на резултат и Звезди неће бити лако.

Ипак, овакви мечеви морају да се добијају ако екипа жели да оствари циљ – пласман у нокаут фазу Лиге Европе.

(Б92)

Коментари / 0

Оставите коментар