Бијељина: Ситуација погоршана, али нема мјеста за панику

Епидемилошка ситуација у Бијељини је погоршана, рекао је в.д. директора бијељинске болнице Златко Максимовић након што су у Бијељини у протекла 24 сата откривена 92 нова случај заразе вируса корона што је нагло повећање и износи 60 одсто позитивних од броја тестираних.

Република Српска 27.10.2020 | 15:45
Бијељина: Ситуација погоршана, али нема мјеста за панику

Он је истакао да је проценат заражених велики у цијелој регији са 10 општина који се тестирају у бијељинској лабораторији, гдје је за 24 часа од 235 тестираних позитивна 161 особа.

"Нема мјеста паници, држимо ситуацију под контролом. Међутим уколико се овако настави, уколико се нешто не предузме додатно у смислу смиривања епидемиолошке ситуације, уколико се не поштују епидемиолошке мјере још једна ковид болница неће бити довољна за оно што нам предстоји",  нагласио је Максимовић.

У ковид болници тренутно се лијече 34  пацијената.

Максимовић је додао да највећи број је тешких болесника.

"Посљедњег дана тј. јуче је било 13 нових пријема. Било је и отпуста и оно што желим да нагласим да је у бијељинској болници до сада било око 590 људи хоспитализованих за ових 7 мјесеци", истакао је он.

Новинарима се испред бијељинске болнице обратио Влајко Стефановић који је лијечен у ковид болници и позвао грађане да поштују епидемиолошке мјере.

"Ја сам лежао у ковид болници од 11 . јула до 17. августа. Био сам један од најтежих болесника, на респиратору. Нисам вјеровао да постоји та болест, нисам носио маску. Могу да кажем да су све учинили да ме спасу и успјели су", казао је Стефановић.

Доктор Максимовић каже да бијељинска болница већ има нову организацију рада са два подијељена дијела, не ковид болнице у којој су збринути лежећи пацијенти и блока са двије ковид болнице и поликлиником.

БН ТВ

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Мирко

27.10.2020 14:54

Сам Бог нам је послао др Златка. Он ће са својом енергијом много помоћи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босанац

27.10.2020 16:21

Још ћете сачекати да легну паре, морате створити још драматичнију ситуацију.?

Name

Викендица

28.10.2020 04:30

Аххааа!С лијеве стране,до срца,љубав је то!Такви,само себи помазу и један другог ваздизу и гурају,свакако!

Name

Закон

27.10.2020 14:59

Шта кажеш ниси носио маску? Јефтино, јефтино...У случају проглашења ванредне ситуације изазване заразном болести, субјекти заштите и спасавања обезбјеђују средства за заштиту и спасавање, те средства за отклањање посљедица у складу са законом којим се уређује област заштите и спасавања. То је чл. 51, закона на који се шарени министар позива, не знајући шта су његове обавезе. Нека покаже у том закону мјесто гдје пише р.кризни штаб? Али прво мора в. ситуација.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Паја

27.10.2020 15:01

Аxа нема нема...

ОДГОВОРИТЕ