Потписани уговори за додјелу награда за најбоље пословне идеје

У Угљевику су данас потписани уговори за додјелу награда за најбоље пословне идеје у оквиру акцелератор програма. Општина Угљевик је за ове намјене издвојила 10.000 КМ.

Република Српска 23.10.2020 | 17:12
Потписани уговори за додјелу награда за најбоље пословне идеје

Три пословне идеје подржане су у Угљевику, тако да ће за сваку од њих бити додијељенио око 3.000 КМ. Једна од њих је идеја о отварању играонице рођендаонице намјењење за школску дјецу.

“Оно што је карактеристично и што можда одваја ову идеју од осталих јесте што ће бити намијењено дјеци старијег школског узраста и што ће бити кутак за дјецу која воле да проводе вријеме на плеј стејшн игрицама што тренутно не постоји ни у Угљевику ни у Бијељини”, каже Данијела Нинић, предузетник из Угљевика.

Акцелератор програм намијењен је иновативним почетницима у пословању који желе да што прије пронађу тржиште за своје производе или услуге. Њима се пружа бесплатна обука и савјетодавна подршка како би своју идеју довели до реализације. Поред учешћа у овом програму општина Угљевик додјељује  привредницима и по 2.000 КМ за свако новоотворено радно мјесто.

“До сада смо за претходну годину дана за ове намјене исплатили око 100.000 КМ што значи нових 50 радних мјеста у приватном сектору у претходном временском периоду. Такође обезбиједили смо средства у буџету општине за набавку опреме за одеђена капитална улагања за наше привреднике”, каже начелник општине Угљевик, Василије Перић.

Општина покушава да у овим тешким временима помогне привредницима те да допринесе отварању нових радних мјеста у Угљевику, рекао је Перић.

БН ТВ

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

ЛаwАндОрдер

23.10.2020 16:33

Најбоља помоћ привредницима је да се створе стабилно пословно окружење у којима сви имају осјећај да добијају нешто. Немогуће је очекивати да неко уложи капитал, ради 16 сати да се одржи и због намета неможе да плати себе и своје раднике барем као просјечни радник РиТ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

23.10.2020 17:41

Награду ће добити Проинтер.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Угљевик

23.10.2020 17:46

Невјероватна која превара и крађа новца из буџета. Али, нико не реагује од надлежних институција!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

23.10.2020 21:17

А како да ико од истих реагује, кад је режим, на сва руководећа мјеста, поставио људе, који одговарају само партији, која их је ту поставила и никоме више и за низашта више.

Name

3509

24.10.2020 17:30

Неможе бити добра идеја, ако за такав производ нема тржишта. Данас је најважније имати тржиште, технологију лако купите, а раднике још лакше.

ОДГОВОРИТЕ