Хитно провјерити наводе о постојању еко "бомбе"

Захтијеваћу од надлежних институција да одмах испитају медијске наводе о, како је наведено, еколошкој бомби на подручју Источног Сарајева, те да потписници у што краћем року пониште штетни уговор о депоновању отпадног материјала на подручју нашег града, изјавио је данас предсједник Скупштине града Источно Сарајево Мирослав Лучић.

Република Српска 20.10.2020 | 14:57
Хитно провјерити наводе о постојању еко "бомбе"

Реагујући на писање појединих медија да се на локалитету Крупачких стијена, на подручју Источног Сарајева, складишти опасни отпад из Широког Бријега, Лучић каже да је недопустиво да буде дозвољено фирмама из Федерације БиХ да опасни отпад складиште на територији Источног Сарајева, што изазива и оправдану забринутост наших грађана.

"Град Источно Сарајево издвојио је значајна финансијска средства за санацију депоније на подручју општине Трново, која је требало да послужи у наредних неколико година, до изградње регионалне депоније са постројењима за рециклажу, што је и обавеза локалних заједница“, навео је Лучић.

Он сматра недопустивим да се оваквим потезима одговорних у општини Трново угрожава здравље локалног становништва и значајно скраћује вијек трајања депоније у Крупачким стијенама.

„Јавност и надлежне институције морају хитно да реагују на апеле грађана и предузму неопходне мјере да се спријечи даље складиштење медицинског отпада на овом локалитету“, поручио је Лучић.

(БН)  

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Зивко

20.10.2020 13:05

То да надлезне иституције раде свој посао у напријед заборави.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зови

20.10.2020 13:24

Вицу Зељковиц да то ријеси, ујкино цедо. Успут спреми 10 милионцица, права ситница.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гојко

20.10.2020 13:31

А шта каже Маринко?? Спава ли, кад се он буди?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мила

20.10.2020 13:52

Недопустиво је то што нам је Р. Српска постала одлагалиште отпада свих врста. Наши политичари за грош потписују уговоре и сами доносе одлуке без да се о таквим стварима јавно расправља. Доказ за то је "ЕКО" одлагалиште у Бијељини. Град нам смрди као контејнер а све да би појединци у џеп ставили ситну пару. Ситна, јер мислим ако већ доводиш у питање здравље дјеце/становника једног града, да си човјек, то не би имало своју цијену. Да нам на праг довозе смеће из Тузле и околине преко Теочака. На крају, живиш у том граду, живе ти дјеца и унуци, Мићо човјече, који све "радиш и градиш за будуће генерације". Не дао нам Бог више таквих градитеља и брижних вођа.

ОДГОВОРИТЕ