Могуће ригорозније мјере у Србији због вируса корона

Члан Кризног штаба Владе Србије за борбу против вируса корона Дарија Кисић Тепавчевић рекла је данас да постоји могућност да Србија у наредном периоду донесе нове, строже мјере, када је ријеч о уласку страних држављана у земљу и повратка домаћих држављана из иностранства.

Србија 16.10.2020 | 17:13
Могуће ригорозније мјере у Србији због вируса корона

"У овом моменту нисмо донели ниједну другу препоруку него што је тренутно на снази. Међутим, имајући у виду разбуктавање епидемије, врло је могуће да ће у наредном периоду доћи до регулације на границама", рекла је Тепавчевићева на конференцији за новинаре.

Она каже Кризни штаб није разматрао увођење мјере забране кретања или карантина у Србији.

"Нисмо разматрали такве мере и оне су у дирекној вези са попуњеношћу капацита у болницама и броја људи на респираторима. Примарни је циљ да све болнице које нису у ковид систему остану ван њега што дуже како би могли да лечимо примарне болести", нагласила је Тепавчевићева.

Када је ријеч о школама, Тепавчевићева каже да су до сада у 95 одсто случајева регистрована спорадична заражавања ван школе, док је у само двије школе регистровано заражавање унутар истог одјељења и да нема одлуке о затварању школа.

Она је поновила да су држање физичке дистанце и ношење маски основни и једини елементи у борби против вируса корона, те нагласила да су они довољни ако се примјењују.

"Оно што може бити следеће је још ригорознија контрола њихове примене и санкционисање оних који не поштују", рекла је Тепавчевића.

(Срна) 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Андриц

16.10.2020 15:39

Како могу маска и дистанца бити довољни ако се примјењују.Како се онда зарази велики број људи са јавне политицке,културне,спортске сцене...а ја не цух да је неко платио казну,нити да сте је коме писали,осим обицним градјанима.Дајте нам мало примјера како ви то водите борбу против короне,али подједнако за све,па онда моземо прицати од поцетка...

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

16.10.2020 15:44

Све позатварајте, доста се народ сетао

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

16.10.2020 16:07

Цркни овцо, цркни!!!!

Name

Ре

16.10.2020 17:21

Бееее. Надам се да је иронично. Ако није, почни бере.

Name

xy

16.10.2020 18:29

Сисата ротаријанко, одјеби !!!!!!!!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Легија

16.10.2020 21:50

85 % заражених короном су носили маске ! Занимљиво .

ОДГОВОРИТЕ