Четворо ученика у Бијељини позитивно на вирус корону

- Вирус корона потврђен је код четворо ученика у Бијељини, рекла је данас вршилац дужности директора Дома здравља у овом граду Данијела Ђукин.

Република Српска 05.10.2020 | 13:48
Четворо ученика у Бијељини позитивно на вирус корону

Ријеч је о три средњошколца и једном ученику основне школе и сви се налазе у изолацији.

Ђукинова је навела да су у Бијељини активна 54 случаја вируса корона, а од почетка епидемије у граду је било 566 позитивних на ковид 19, од којих седам ученика.

"Епидемиолошка ситуација и даље је неповољна, а сви чекамо судар сезонског грипа и ковида 19 и надамо се најбољем", рекла је Ђукинова на конференцији за новинаре.

Говорећи о раду Дома здравља Бијељина, који има готово 80.000 осигураника, она је истакла да до краја године траје регистрација пацијената и позвала грађане да са повјерењем изаберу међу 55 тимова породичне медицине.

Ђукинова је додала да бијељински Дом здравља има четири педијатријска тима и три гинеколошка тима.

Она је најавила да ће од сутра у граду и свим амбулантама у руралним срединама бити организовани бесплатни превентивни прегледи грађана, као и гинеколошки прегледи уз папа налаз и преглед на мамографу.

(Срна) 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Јесу

05.10.2020 11:59

КОЛИКО СУ ПАРА ДОБИЛИ ЗА ТО???ДА СЛАЗУ???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Андриц

05.10.2020 12:38

Па нису добили пара,нико не спори да су заразени.Али ста с тим,ста је проблем сто имају корону.Па и до сад су дјеца добијала грипу,засто се то нагласава,је ли зато да би се то могло користити за ретардиране мјере које ова власт доноси.Багро лоповска...

Name

Борац

05.10.2020 12:47

Вазно је цим је досла,одма тендер за проинтер. Ко це теби веровати?

Name

драгојло

05.10.2020 16:36

Гледам како се нова в.д. директорица ДЗ кити туђим перјем : превентивни бесплатни прегледи по сеоским мјесним заједницама. Све је то увео др Златко Максимовић, почев од изградње сеоских амбуланти, па до бесплатних превентивних прегледа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прика

06.10.2020 04:12

Мало јој па досла по јос.варала народ док је била у бозен козметици.цекало се на преглед оцију док она додје из приватне ординације.и сад јос и ВД.одрекни се нецега,има ваљда јос подобних у снсдеу,за просле изборе си давала наоцаре са јевтиним оквирима сад дајес бесплатне прегледе.благо нама са вама.

ОДГОВОРИТЕ