Хитно се састаје Савјет безбједности

Савјет безбједности УН састаће се касније данас како би се разговарало о кризи у спорној области Нагорно-Карабах, у којој је дошло до сукоба јерменске и азербејџанске војске.

Свијет 29.09.2020 | 10:39
Хитно се састаје Савјет безбједности

Ванредни састанак су затражиле Белгија, Француска, Њемачка, Естонија и Велика Британија, а разговорима, који ће бити затворени за јавност и без представника зараћених страна, присуствоваће представници око 15 чланица Савјета безбједности УН.

Генерални секретар УН Антонио Гутерес нагласио је раније потребу да смјеста буду прекинути оружани сукоби и без предуслова и одгађања настављени преговори.

Свјетске силе, укључујући САД, Русију, Француску и Њемачку, такође су позвале стране да прекину с оружаним сукобима и наставе разговоре.

Састанак ће бити одржан у вријеме оштрих сукоба дуж границе области Нагорно-Карабах који су избили у недјељу, 27. септембра.

Јерменија, која подржава етнички јерменску енклаву у Азербејџану, криви Баку за "офанзиву", док азербејџанске власти тврде да су одговориле на јерменске нападе.

Сукоби су се наставили и јутрос, без назнака за смиривање ситуације, пише "Раша тудеј".

У најновијим сукобима до сада је погинуло најмање 95 људи.

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

БЛ

29.09.2020 12:12

бит це да су забринути, и позват це обије стране да прекину сукобе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

29.09.2020 12:59

Управо тако, успоставице тзв. "рузицасте зоне" које це у одредјеном моменту преко ноци да нестану тј. постану невазеце....