Смањују музику у кафићима због ширења короне?

Кад је бука велика, природно је да човјек који жели с неким разговарати прилази саговорнику ближе како би га боље чуо. Не може остати на дистанци, каже Цапак

Регион 29.09.2020 | 07:20
Смањују музику у кафићима због ширења короне?

Једна од нових мјера које ће затражити Штаб цивилне заштите у Хрватској је и да у кафићима и баровима музика буде тиша. Због чега, објаснио је Крунослав Цапак, директор Хрватског завода за јавно здравство.

– Кад је бука велика, природно је да човјек који жели с неким разговарати прилази саговорнику ближе како би га боље чуо. Не може остати на дистанци. Осим тога, појачава се и гласноћа говора. Приликом викања, појачава се и аеросол која брже путује и лакше се шири инфекција. Логично је да се мало смањи бука у кафићима и ноћним баровима како би људи могли комуницирати. Бука треба остати, али она не мора бити превелика, тако да људи могу комуницирати – појаснио је Цапак у Дневнику Нове ТВ.

Рекао је како ће о другим приједлозима разговарати с угоститељима.

– Ми желимо с угоститељима разговарати о ономе што нас чека ову јесен и зиму. Доћи ће хладније вријеме и киша. Неће се моћи на отвореним терасама боравити. Требамо видјети како ћемо организовати затворене просторе – каже Цапак.

(Ослобођење)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ПЛАНдемија

29.09.2020 05:59

Бизарним глупостима нема краја. Таман када повјерујамо да више ништа ново немамо чути, запљусне нас нова идиотарија...

ОДГОВОРИТЕ
Name

3509

29.09.2020 07:42

Кафићи треба да добју катрактер кратког задржавања као у продавницама или пошти, банци и слично. Музику не само снижити тон, већ потпуно забранити. Нема нико право да угрожава јавно здравље. Данас бар постоји технологија који омогућује комуникацију на даљину.

Name

ПЛАНдемија

29.09.2020 08:57

3509, онда треба и фабричке хале требају имати катрактер кратког задржавања....

Name

РадеЛукиц

29.09.2020 09:07

Ове људе оскудног интелекта це ови сатанисти излудити до краја са "КОНОРОМ"

ОДГОВОРИТЕ