Французи пронашли лијек за корону,али неће да га открију?!

Французи су, можда, пронашли лијек против корона вируса! Попијеш таблету и излијечиш се.

Свијет 28.09.2020 | 17:10
Французи пронашли лијек за корону,али неће да га открију?!

Пастеров институт из Лила идентификовао је молекулу за коју истичу да је веома ефикасна на инфицираним ћелијама корона вируса ин витро, односно у лабораторијским условима. Сада се креће у клиничко испитивање да би третман, убрзо, могао да се појави на тржишту.

Овај институт је, за разлику од осталих, прибјегао другачијој методи, која им је омогућила да скрате процедуру и да не чекају годинама да би добили употребну дозволу за лијек.

Истраживачи из Института Пастер у најсјевернијем француском граду досјетили су се да, једноставно, испитају састојке свих постојећих лијекова на свјетском тржишту за које се претпоставља да би могли да буду од користи. Намјера им је била да на тај начин избјегну дуготрајну процедуру регистровања потпуно новог лијека.

Истражујући, дошли су до спасоносне молекуле, међу двије хиљаде колико су тестирали. Она је испитана на ћелијама из људских плућа и дала је веома обећавајуће резултате, истакао је научни директор института Беноа Депре. Убија, каже, вирус и у дози тридесет пута мањој од оне која је у основи предложена.

Делује антивирално а не антинфламаторно. Узета на вријеме, с првим симптомима, спрјечава даље ширење вируса, а у каснијим фазама омогућује избјегавање тежих случуајева, што је односило људске животе.

Имајући у виду да потиче из већ познатог лијека, поменути активни састојак има веома мало нежељених ефеката, поручио је научни директор Депре. Овај медикамент, који стоји у рафовима апотека широм свијета, коиристи се, иначе, већ више десетина година, за друге болести.

У институту не желе да саопште о ком лијеку је реч, из оправданог разлога, прије свега из предострожности док истражавања не приведу крају, али и зато да Французи, и људи из цијелог свијета, не би истог часа похрлили у апотеке у потрази за "магичном" пилулом. Име лијека откриће тек када сва тестирања буду готова.

За ову, клиничку фазу, биће потребно око пет милиона евра. У Лилу планирају да лек испитаницима дају одмах послије тестирања уколико се испоставИ да су позитивни на корона вирус. Истовремено, постојаће и друга врста учесника у пројекту који ће добијати плацебо, односно лажну пилулу, без знања љекара и пацијента, да би се тачно утврдило дејство.

Ово клиничко истраживање би требало да траје свега два до три мјесеца, а лијек би, према најавама из Лила, могао да се појави у продаји већ на самом почетку 2021.

Неопходна акција

Научници истичу да је вакцина против ковида 19, у ситуацији када је општи имунитет популације изузетно мали, у сваком случају неопходна, без обзира на обећавајући третман из Лила. Јер, лијек смањује или уништава већ добијени вирус, док вакцина спречава да уопште дође до инфицирања.

(Информер Фото: Ројтерс)

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

МаркоПантос

28.09.2020 15:31

Тестови непоуздани,вирус небитан,вакцина Цип супер

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дијагноза

28.09.2020 16:56

Наведено је доста прецизно шта и како али шта да се ради кад се процедура ради сигурности пацијената мора испоштовати надамо се нај бољем.Зиви били па видили до тад цувајмо се и поштујмо мјере препоручене од свјетске организације за заштиту људског живота и здравља Сретно и живи и здрави били ма гдје да сте!!

Name

Ре Дијагноза

28.09.2020 20:14

Отприлике нам поручујеш да будемо послушни, под паролом одговорни. Центрифуга Тв.

Name

Јоле

28.09.2020 16:00

Аха! Па неће да кажу који је лијек да људи не би похрлили да се лијече - него нек лијепо умиру док Французи не сконтају како да га што скупље продају. И моја нана исто сконтала лијек али неће да каже.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зељко

28.09.2020 16:24

Ма да ли је могуце,,кад креце пелцовање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

28.09.2020 17:09

Па, браво. Сада су дали идеју и другим да на исти начин испробају већ постојеће лијекове, уколико и ово није само још једна од лажи и маркетиншких припрема за будућу продају неког кобајаги новог лијека против ове кобајаги болести.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

28.09.2020 20:16

Како лијече овај вирус њима знам, антибиотиком хемомицин, кад нас сав живот уче да антибиотици иду на бактерије, а вирус чекаш да прође?

Name

ПЛАНдемија

28.09.2020 17:26

Лијек је лажан јер је и вирус лажан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxл

28.09.2020 18:26

Пронашли,да јесу већ би новце узимали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кратко и јасно

28.09.2020 18:51

ЦОВИД није Вирус то је биолоско орузје.медијски напухано да се испуне виши циљеви.обицна гропа са мо навикана да упласи народ.висе људи умрло 2019 него ове године.ко год умре од било које болести приказу као зртву Цовида. Локали раде до 23 сата мормално а писле не раде.знаци Цовид ради само послије 23 сата Вирус звани треца смјена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цуј неце да га открију

28.09.2020 21:34

Па зима је боље да га покрију.

Name

Дон

28.09.2020 22:48

Колико сам ја разумео лек вец постоји по Апотекама само треба знати како се зове. За то им не треба процедура јер се лек вец користи за неке дуге болести.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

29.09.2020 08:13

Макрону дошла вода до грла , ријешиће се они "пандемије" и уз чашу вина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хахаха

29.09.2020 08:14

каква гомила глупости измисљају вирусе онда измисљају лијекове и вакцине да би прали паре и униставали народ.... само малоумни насједају на ове глобалисте и њихове провокације.

ОДГОВОРИТЕ