Република Српска парама из Србије плаћа дугове Козарске Дубице

Влада Републике Српске, парама који је Србија дала Српској и њеним грађанима плаћа цех лошег вођења Козарске Дубице. Умјесто да донираним новцем прави игралишта, вртиће, водоводе или асфалтира путеве те тако заувијек остави траг ове помоћи, Власт се одлучила да својим грађанима испостави рачун за финансијске проблеме ове локалне заједнице.

Република Српска 24.09.2020 | 15:38
Република Српска парама из Србије плаћа дугове Козарске Дубице

Влада Републике Српске уплатиће Козарској Дубици 360.000 марака, како би се платила једна од бројних пресуда које оптерећују буџет општине, сазнаје портал ЦАПИТАЛ.

Тако су највиши руководиоци Дубице, на челу са начелником Раденком Рељићем који су у јеку пандемије вируса корона започели приватни бизнис са изградњом стамбено пословних простора, награђени за своје понашање.

“Министарство финансија је задужено да склопи споразум са општином Козарска Дубица, као крајњим корисником средстава”, стоји у одлуци која је данас ступила на снагу.

У одлуци Владе којом се одобравају донаторска средства Србије за помоћ овој општини се не наводи по којој пресуди се новац исплаћује. Има их толико да ни руководство није сигурно о којој цифри је ријеч.

Само дан прије него што је новац одобрен, начелник Рељић се жалио Републичком правобраниоцу Милимиру Говедарици да због дугова општина не може нормално да функционише.

“Што се тиче судских пресуда, ради се о великим сумама новца, а те тужбе потичу из времена прије мог мандата. Ријеч је о различитим појединцима, институцијама, фирмама, чак и политичким странкама које су по различитим основама до сада из општинског буџета узеле више од 3.200.000 КМ, што је трећина општинског буџета“, изјавио је јуче Рељић и додао како том износу треба додати и пет милиона КМ обавеза по основу кредита.

Према његовим ријечима, све те обавезе су се негативно рефлектовале на рад општине Козарска Дубица и свих појединаца, организација и предузећа који се финансирају из општинског буџета, укључујући и инвалиде, борце, студенте и све остале категорије.

“Управо захваљујући помоћи Владе Републике Српске и разумијевању нашег врха, ми смо успјели да сачувамо наш буџет ликвидним и успјели да одржимо своје редовне активности“, рекао је Рељић.

Рељића и његову екипу у готово безизлазну ситуацију је довео његов страначки колега Нино Јауз, а који је до 2012. као начелник задужио општину за преко 20 милиона марака кредита до 2037. године. Такође, добар дио судских пресуда датира управо из периода када је он био на челу Козарске Дубице.

(Цапитал)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Зора Зора

24.09.2020 14:11

Гдје год су се појавили почистили су гвозденом метлом,имају образа да иду од куће до куће и траже гласове.Задужили општину,упропастили фирме значи немају образа кај ни пси!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.09.2020 15:16

Не може се поредити псећи карактер са овим крвопијама и сјецикесама.

Name

Миле

24.09.2020 14:16

Па нецемо ваљда са својима боље је са тудзима...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дуле

24.09.2020 14:44

А остале тужбе и спорове што није направио Нино Јауз је направио садасњи начелник Рељић, плус нова задужења до маxимума, најгори начелник у историји Козарске Дубице, а било их је свакаквих

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никад

24.09.2020 14:51

Ни један начелник у Коз. Дубици није обновио мандат. Неће ни овај досадашњи...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симо

24.09.2020 14:54

Све те тузбе су фиктива, како бо се извлацио новац

ОДГОВОРИТЕ
Name

А-теам

24.09.2020 15:12

Како год, побиједице на изборима поново. Само у Угљевику, на Термоелектрану примају 200 радника на 3 мјесеца, све СНСД кадар и гласаци. 200 људи, плус породице, па сами израцунајте колико је то гласова. Опозиција не ради ниста, надају се да це народ несто сам од себе урадити, али од тога нема ниста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

киза

24.09.2020 15:27

Где баја загази трава више не ниче. Народе укапирајте више то и то покажите на изборима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

24.09.2020 15:31

А чији је онај директор што одведе ХПК у пропаст па лажу сиротињу да ће опет почети радити, да није начелников локални партијски шеф

ОДГОВОРИТЕ