Због организовања забаве казна од 10.000 фунти

Британском тинејџеру пријети казна од 10.000 фунти јер је организовао забаву којој је присуствовало 50 особа током пандемије коронавируса. Забава је била у петак, 11. септембра у његовој кући и то уочи поновног увођења рестриктивних мјера против пандемије.

Свијет 13.09.2020 | 09:51
Због организовања забаве казна од 10.000 фунти

Из полиције су поручили да ће против младића бити покренут судски поступак ако не плати казну, пише дневни лист Гуардиан.

Упозорили су да сви они који планирају организовати забаве добро размисле о посљедицама са којима ће се суочити. Од понедјељка у овој земљи на снагу ступа правило према којем на једном мјесту може присуствовати максимално шест људи.

"Морамо се сви сјетити да смо још увијек усред глобалне пандемије и да морамо преузети одговорност за своје понашање. Ова забава је била јасан примјер кршења правила без да се бринуло за друге особе те смо због тога искористили своја пуна овлаштења.

Према постојећим правилима можемо изрећи казне свима онима који су домаћини догађаја којима присуствује више од 30 особа. То може резултирати казном и до 10.000 фунти", поручио је Стеве Цоопер из полиције округа Ноттингхамисхире.

Подсјетио је да ускоро на снагу ступају нова, строжија правила и истакао да неће бити толеранције према онима који их буду кршили.

У британској полицији су свјесни да ће многи овај викенд искористити за забаву прије него што нове мјере ступе на снагу. Зато су позвали грађане на одговорно понашање.

(Клиx) 

Коментари / 0

Оставите коментар