Војска испалила бојеве метке на демонстранте

Либанска војска испалила је вечерас бојеву муницију и гумене метке у ваздух како би растерала више стотина антивладиних демонстраната који су покушали да уђу у предсједничку палату.

Свијет 12.09.2020 | 21:31
Војска испалила бојеве метке на демонстранте

Демонстранти су се окупили данас у предграђу Бејрута, Баабди, одакле су се упутили ка предсједничкој палати како би изразили свој протест због, како су навели, тога што власти нису преузеле одговорност за недавну разорну експлозију у либанској пријестоници, преноси АП.

На истом мјесту у предграђу Баабди, на путу ка предсједничкој палати, окупили су се и симпатизери либанског предсједника Мишела Ауна, који су допринијели тензијама, додаје америчка агенција.

Сукоб двије групе је спречило више стотина војника, након чега је група антивладиних демонстраната покушала да пробије кордон војске испред палате.

Војници су, како додаје АП, испалили више шаржера бојеве муниције у ваздух, а затим и гумене метке, како би растјерали демонстранте.

Неки од демонстраната гађали су војску каменицама и грањем, повредивши неколико војника, додаје АП.

Америчка агенција додаје да демонстранти, као и дио либанске јавности, оптужује либанске политичаре, представнике система безбједности и судства, да су знали да је у луци у Бејруту складиштен опасан хемијски материјал који је довео до разорне експлозије и да ништа нису учинили по том питању.

У експлозији је 4. августа страдало око 190 особа, док је више од 6.000 повређено.

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар